Vatikanas su tam tikromis išlygomis leido laiminti tos pačios lyties poras | Diena.lt

VATIKANAS SU TAM TIKROMIS IŠLYGOMIS LEIDO LAIMINTI TOS PAČIOS LYTIES PORAS

  • 11

Vatikanas pirmadienį pritarė tos pačios lyties porų laiminimui, tačiau pabrėžė, kad bet koks palaiminimo prašymas neturėtų būti traktuojamas kaip katalikiškos apeigos ar atliekamas civilinių sąjungų arba vestuvių metu.

Popiežiaus Pranciškaus patvirtintame dokumente Vatikanas pritarė „galimybei suteikti palaiminimą neįprastose situacijose esančioms ir tos pačios lyties poroms“.

„Negalima užkirsti kelio ar uždrausti bažnyčios artumo žmonėms kiekvienoje situacijoje, kurioje jie gali prašyti Dievo pagalbos per paprastą palaiminimą“, – sakoma jame.

Visgi tai nekeičia Katalikų bažnyčios pozicijos tos pačios lyties asmenų santuokos ar sąjungos klausimu. Bažnyčia aiškina, kad santuoką gali sudaryti tik vyras ir moteris su tikslu susilaukti vaikų.

„Šis palaiminimas niekada neturėtų būti teikiamas kartu su civilinės sąjungos ceremonijomis“, – pabrėžiama dokumente.

Vietoj to toks palaiminimas gali būti teikiamas kituose kontekstuose, pavyzdžiui, lankantis šventovėje, susitinkant su kunigu, kalbant maldą grupėje arba piligriminės kelionės metu.

Įžangoje cituojamas dokumentą parengusio Vatikano tikėjimo departamento vadovas, kuris sakė, kad tai yra Vatikano pozicijos dėl palaiminimų „išplėtimas ir praturtinimas“, „paremtas popiežiaus Pranciškaus, siekiančio visiems atviros Bažnyčios, pastoracine vizija“.

2021 metais Vatikanas teigė, kad bažnyčia neturi galios laiminti tos pačios lyties asmenų sąjungų, nes Dievas negali „laiminti nuodėmės“.

Pirmadienį jis patvirtino šią nuostatą.

„Siekiant išvengti bet kokios painiavos ar skandalo“, tos pačios lyties porų palaiminimai negali būti „atliekami su bet kokiais drabužiais, gestais ar žodžiais, kurie būdingi vestuvėms“.

„Vietoj to toks palaiminimas gali būti teikiamas kituose kontekstuose, pavyzdžiui, lankantis šventovėje, susitinkant su kunigu, kalbant maldą grupėje arba piligriminės kelionės metu“, – sakoma dokumente.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Tam Gi

Tie, ,senukai "Vatikane "gudrūs, nes bijo, kad pajamos į iždą jiems sumažės. Juk tiek nuostolių turi dėl tų į viešumą išlindusių klierikų -vaikų prievartautojų! Tai papildys iždą laimindami tuos homoseksualus,kurie prilaiko, ,gerą "pinigą! !!

Gi

Bunda jau ir vatikanas

Kaunietis

Vemt ir šikt norisi kai pamatau tokių pedikų snukius
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS