Venesuelos ambasadoje esantiems aktyvistams įteiktas pranešimas apie iškeldinimą | Diena.lt

VENESUELOS AMBASADOJE ESANTIEMS AKTYVISTAMS ĮTEIKTAS PRANEŠIMAS APIE IŠKELDINIMĄ

  • 1

Venesuelos ambasadoje Vašingtone ilgiau nei mėnesį esantiems aktyvistams pirmadienį buvo įteiktas pranešimas apie iškeldinimą ir paprašyta nedelsiant palikti atstovybę.

Aktyvistai užėmė ambasadą, nes laiko Nicolas Maduro (Nikolą Madurą) teisėtu Venesuelos prezidentu. Jungtinės Valstijos ir daugiau nei pusšimtis valstybių laikosi pozicijos, kad N. Maduro perrinkimas buvo suklastotas, ir laikinuoju šalies vadovu pripažino opozicijos lyderį Juaną Guaido (Chuaną Gvaidą). 

Venesuelos atstovas Amerikos valstybių organizacijoje Gustavo Tarre  (Gustavas Tarė) naujienų agentūrai „Associated Press“ sakė, kad įteikus pranešimą apie iškeldinimą, trys aktyvistai paliko ambasadą. Dar keturi aktyvistai liko pastate, nurodė jis.

Aktyvistus palaikančios organizacijos „ANSWER Coalition“ nacionalinis koordinatorius Brianas Beckeris (Brajenas Bekeris) sakė, kad ambasadoje vis dar esantys asmenys savanoriškai neišeis.

Anot jo, policija nukirpo grandines ant pagrindinių ambasados vartų ir juos pasitikusiems aktyvistams įteikė pranešimą apie iškeldinimą. 

Ambasados operacijų vadovas Rafaelis Alfonso (Rafaelis Alfonsas) sakė, jog mažai tikėtina, kad likę aktyvistai būtų išvesti naktį, todėl panašu, kad situacija kažkokiu būdu bus sprendžiama antradienį.

Jis pridūrė, kad visiems aktyvistams palikus ambasadą jis įvertins padarytą žalą.

Pirmadienį vakare nebuvo aišku, kokia JAV institucija išdavė iškeldinimo pranešimą, tačiau ambasadą apsupo Slaptosios tarnybos agentai ir Kolumbijos apygardos policijos atstovai. 

Carlosas Vecchio (Karlosas Vekijas), kurį Jungtinės Valstijos pripažįsta Venesuelos ambasadoriumi, socialiniame tinkle „Twitter“ parašė, kad artimiausiu metu bus paskelbta apie „kitus žingsnius“.

GALERIJA

  • Venesuelos ambasadoje esantiems aktyvistams įteiktas pranešimas apie iškeldinimą
  • Venesuelos ambasadoje esantiems aktyvistams įteiktas pranešimas apie iškeldinimą
EPA-ELTOS nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

Gaidį- į puodą !

SUSIJUSIOS NAUJIENOS