Vengrijos sostinėje eitynėse už LGBTQ teises dalyvavo tūkstančiai žmonių | Diena.lt

VENGRIJOS SOSTINĖJE EITYNĖSE UŽ LGBTQ TEISES DALYVAVO TŪKSTANČIAI ŽMONIŲ

Tūkstančiai vengrų šeštadienį Budapešte dalyvavo eitynėse už LGBTQ teises, surengtose metai po to, kai Vengrijoje buvo priimtas kontroversiškas įstatymas, daugelio laikomas diskriminaciniu.

Karštą vasaros dieną vykusių eitynių dalyviai, tarp kurių buvo užsienio diplomatų, laikė vaivorykštės spalvų skėčius ir vėliavas, nešė didžiulę širdį. Jie smerkė 2021 metais priimtą įstatymą, draudžiantį informacijos apie LGBTQ žmones ar homoseksualumą skleidimą nepilnamečiams.

„Tai įrankis žmonėms skaldyti ir supriešinti“, – sakė rinkodaros ekspertas Arminas, nenorėjęs skelbti savo pavardės.

18-metis Palas Va, kuris sakė, kad rugsėjį išvyks studijuoti užsienyje, padėtį pavadino „gan slegiančia“.

„Man pasisekė, kad šeima ir draugai mane priima, bet labai daug mano pažįstamų LGBTQ žmonių turi slėptis“, – sakė jis ir pridūrė, kad neseniai gatvėje buvo įžeistas „tik dėl to, kad vilkėjo rožinius marškinėlius“.

54 metų pardavėja Annamaria Nemet (Anamarija Nemet) renginyje dalyvavo palaikydama savo sūnų.

„Negaliu sutikti su tuo, kad jis nuolat laikomas antrarūšiu piliečiu savo paties šalyje“, – sakė ji.

Ant vieno pagrindinių miesto tiltų atsakomojo protesto dalyviai išskleidė transparantą su užrašu, prilyginančiu homoseksualumą pedofilijai.

Minėtas įstatymas, kuriuo iš pradžių siekta kovoti su lytiniais nusikaltimais vaikų atžvilgiu, pernai sukėlė triukšmą Europoje.

Europos Komisijos pirmininkė Ursula von der Leyen (Urzula fon der Lajen) šį įstatymą yra pavadinusi gėdingu.

Vėliau EK pradėjo pažeidimo procedūrą prieš Vengriją ir perdavė šį klausimą Europos Sąjungos Teisingumo Teismui.

Vengrijos, kuri taip pat konfliktuoja su Briuseliu teisinės valstybės klausimu, ultrakonservatyvus nacionalistų premjeras Viktoras Orbanas tvirtina, kad įstatymas nėra homofobiškas ir kad juo siekiama „apginti vaikų teises“.

Šeštadienį sakydamas kalbą Rumunijoje jis pakartojo šią vyriausybės poziciją.

„Tėvas yra vyras, motina yra moteris, palikit mūsų vaikus ramybėje“, – pareiškė jis ir atmetė „Vakarų nesąmonę“ šiuo klausimu.

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

jop

Rusiškas vergų mąstymas drausti viską drausti ir bausti, lt labiausiai netolerantiška šalis

tai

daro samoningai tos u spec t globalistu finansuojamos kaip teroriz ma karus narkotikus ir visa velniava o vokiecius ir vengrus ypatingai nes jos duju neatsisake tai tuos isigimelius uzsiunde is pykcio negi orbanas neturi savo vsd kad isaiskintu kas siunte ir organizavo siuos provokatorius nes galimai tu ligoniu mazuma o kiti uz pinigus fjn pasukaut?===

ne pd'Rąstas \\\\\..../////

Jau aiškiai matosi sveiki,normalios orientacijos žmonės ciniškai stumiami į kampą.____Kas darosi?,kada tuos išrypėlius ims gydyti?,jie pavojingi visuomenei.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS