Vengrų ministras: Budapeštas plėtos bendradarbiavimą su Minsku, bet paisys sankcijų | Diena.lt

VENGRŲ MINISTRAS: BUDAPEŠTAS PLĖTOS BENDRADARBIAVIMĄ SU MINSKU, BET PAISYS SANKCIJŲ

Baltarusijos sostinėje su darbo vizitu viešintis Vengrijos užsienio reikalų ministras Peteris Szijjarto (Pėteris Sijartas) trečiadienį pareiškė, kad Budapeštas plėtos bendradarbiavimą su Minsku, tačiau paisys Maskvos sąjungininkui galiojančių sankcijų.

Jį cituoja nepriklausomas baltarusių portalas „Zerkalo“.

„Mūsų pasiryžimas ir požiūris vienareikšmiškas: Vengrija yra suinteresuota plėtoti bendradarbiavimą visose srityse, kurioms netaikomos sankcijos. Ir bendradarbiavimo plėtrai mes teiksime bet kokią paramą. Apie tai kalbame atvirai, nieko neslepiame“, – sakė ministras.

P. Szijjarto pažymėjo, kad Vengrija nepritars tiems Europos Sąjungos sprendimams, kurie, ministro manymu, turės neigiamą poveikį nacionaliniams interesams.

Antradienį „Zerkalo“ pranešė, kad P. Szijjarto drauge su Baltarusijos užsienio reikalų ministru Siarhejumi Aleiniku surengs eilinį tarpvyriausybinės ekonominio bendradarbiavimo komisijos posėdį.

P. Szijjarto Baltarusijoje lankėsi ir 2023 metų vasarį bei spalį. Jis yra vienintelis ES šalių diplomatijos vadovas, nuo 2020 metų atvykstantis į Baltarusiją.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Vatnykas tipiškas

Pagarba vengrams. Mano tiesioginis viršininkas vakar dalyvavo tam forume Minske . O mes vakar pristatėme krovinį į Baltarusiją.

Tam ką

tu pirmiausiai vatingalvi buožgalvi išmok lietuviškai rašyti

Rinkėjas

Šaunuoliai Vengrijos ministrai kad bendrauja su RUSIJOS IR BALTARUSIJOS PREZIDENTAIS ,ir jankiu imperijalistams ir jievrosojūzininkams šiknos nelaižo ir nelaižys ,Vengrijos ministras pirmininkas VIKTORAS ORBANAS labai rūpinasi savo tauta,šaunuoliai !!!!!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS