Vietname – COVID-19 testų skandalas: areštuoti sveikatos apsaugos ministras, Hanojaus meras | Diena.lt

VIETNAME – COVID-19 TESTŲ SKANDALAS: AREŠTUOTI SVEIKATOS APSAUGOS MINISTRAS, HANOJAUS MERAS

Vietnamo policija areštavo sveikatos apsaugos ministrą ir Hanojaus merą, siejamus su COVID-19 testų skandalu, antradienį pranešė Visuomenės saugumo ministerija.

Komunistinė šalis stiprina vajų prieš korupciją po skandalo dėl pareigūnų papirkinėjimo, kad ligoninėms būtų tiekiami smarkiai pabranginti COVID-19 testų rinkiniai.

Visuomenės saugumo ministerija antradienį vakare išdavė arešto orderį sveikatos apsaugos ministrui Nguyen Thanh Longui (Nguen Tanh Longui), dėl kaltinimų „pažeidus valstybės turto valdymo ir naudojimo taisykles“ ir taip padarius nuostolių tuo metu, kai jis dirbo mokslo ir technologijų ministru, sakoma ministerijos interneto svetainėje paskelbtame pareiškime.

Arešto orderis taip pat išduotas Hanojaus merui Chu Ngoc Anhui (Ču Ngok Anhui), už „piktnaudžiavimą padėtimi ir įgaliojimais vykdant oficialias pareigas“.

„Patvirtinus Aukščiausiajai Liaudies Prokuratūrai, Visuomenės saugumo ministerija įgyvendino sprendimus ir įsakymus“, – sakoma pareiškime.

Pirmadienį abu minimi pareigūnai buvo pašalinti iš Komunistų partijos, o iš savo darbų jie buvo atleisti anksčiau antradienį.

Pastaraisiais mėnesiais buvo areštuoti ir keli kiti ligų kontrolės centrų pareigūnai, dėl jų dalyvavimo gaminant ir naudojant „Viet A“ COVID-19 testų rinkinius.

„Viet A“ generaliniam direktoriui Phan Quoc Vietui (Fan Kuok Vietui) gresia kaltinimai papirkus sveikatos apsaugos pareigūnus, kad kompanija galėtų parduoti savo testus ligoninėms ir provincijų ligų kontrolės centrams kainomis, gerokai viršijančiomis gamybos kaštus. Taip buvo susižerti 172 mln. dolerių (161,3 mln. eurų); 34 mln. dolerių šių pinigų vėl buvo skirta kyšiams.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Antanas

Kada Lietuvoj bus tokia tvarka, kad nepirktų 6 kartus brangiau, ar nedingtu geležinkelio visas sąstatas su prekėm o užtai tik pagautos? Kas valdo?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS