Vilkikų vairuotojai Anglijos uoste skundžiasi sunkumais ir grumiasi su policija | Diena.lt

VILKIKŲ VAIRUOTOJAI ANGLIJOS UOSTE SKUNDŽIASI SUNKUMAIS IR GRUMIASI SU POLICIJA

Britanijoje įstrigusiems sunkvežimių vairuotojams trečiadienį viltys sutikti Kalėdas su savo šeimomis beveik išblėso, nors Prancūzija sušvelnino apribojimus įvažiavimui į šalį iš Jungtinės Karalystės.

Prancūzijos vyriausybė antradienį pranešė, kad laikinai sušvelnins įvažiavimo iš JK draudimą, įvestą saloje aptikus naują koronaviruso infekcijos atmainą, leisdama ES piliečiams ir ES šalių gyventojams įvažiuoti į savo teritoriją, jeigu jie gali pateikti ne mažiau nei prieš 72 valandas jiems atlikto testo dėl COVID-19 neigiamą atsakymą.

Tačiau susierzinę vilkikų vairuotojai sako, kad artimiausiu metu mažai vilties ištrūkti iš pietinio Doverio uosto ir pagaliau atsidurti kitoje Lamanšo pusėje, Prancūzijoje. 

„Namo Kalėdoms? Pamirškit“, – sakė Prancūzijos sunkvežimio vairuotojas Laurentas Beghinas, sekmadienį atvežęs dažų krovinį į JK ir trečiadienį vis dar įstrigęs Anglijoje.

Šiaurinėje Prancūzijos dalyje netoli Diunkerko gyvenantis L. Beghinas naujienų agentūrai AFP telefonu sakė, kad negalėjo atlikti COVID-19 testo, kuris leistų jam kirsti Lamanšą.

Rumunas Christianas Cosma (Kristianas Kosma) buvo vienas tų laimingųjų, kuriam pavyko sugrįžti į žemyną praėjus kelioms valandoms po suvaržymų sušvelninimo.

„Tai buvo siaubinga“

Nedidelį autofurgoną vairuojantis Ch. Cosma pasiekęs Kalė AFP sakė, kad pavargo nuo ilgo laukimo nepalankiomis sąlygomis Britanijos pusėje.

„Tai buvo siaubinga – laukėme 50 ar daugiau valandų, nebuvo tualetų, nebuvo ko valgyti, – sakė jis. – Bandžiau surasti vietinį viešbutį, bet visi buvo užimti“.

Ch.Cosmo viršininkui pavyko savo vairuotojui gauti paskyrimą koronaviruso testui, nors išvažiavus iš stovėjimo aikštelės jam vis tiek teko daug valandų važiuoti, kol privažiavo mėginių ėmimo vietą.

„Dėl testo aš nuvažiavau 300 kilometrų ir dar 300 kilometrų, kad sugrįžčiau į Doverį“. – sakė jis.

Trečiadienį iki namų jam vis dar buvo likę 2,5 tūkst. km ir jokios vilties pasiekti Rumuniją ketvirtadienį, per Kūčias. Tačiau vyras tikėjosi, kad bent jau pirmą Kalėdų dieną bus namuose.

Pasak Ch. Cosmos, terminale jo testo dėl koronaviruso atsakymą tikrino „keturis ar penkis kartus“, o jį į Prancūziją kėlusiame kelte buvo „daugiausiai“ dešimt žmonių.

Testų dėl COVID-19 neatlikę sunkvežimių vairuotojai vežė savo priekabas su kroviniais į keltus, kad jų kolegos perimtų krovinius Prancūzijoje.

Neverta nė „prašyti sugrįžti į JK“

Belaukiantys sunkvežimių vairuotojai patiria daug sunkumų, kurių lengvai neužmirš.

Pasak L. Beghino, laukimui jis buvo suradęs nedidelę stovėjimo aikštelę, tačiau gavo 70 svarų (78 eurų) baudą už stovėjimą neleistinoje vietoje ir turėjo iš ten išvažiuoti.

„Tada mus sugrūdo kaip kokius galvijus oro uoste – į 12 eilių po daugiau nei 100 sunkvežimių“, -sakė jis.

„Tai siaubinga. Nėra dušo, jie tik pastatė tualetų būdeles. Vakar mums davė po du puslitrinius buteliukus vandens, bet nieko negavom valgyti“, – sakė jis.

Trečiadienio rytą dar nebuvo prieinamos informacijos, kur sunkvežimių vairuotojai gali pasidaryti COVID-19 testus, sakė L. Beghinas.

„Savo viršininkui pasakiau, kad net nesivargintų prašyti sugrįžti į Angliją“, – sakė jis.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS