Vilniuje lankysis Ukrainos premjeras D. Šmyhalis | Diena.lt

VILNIUJE LANKYSIS UKRAINOS PREMJERAS D. ŠMYHALIS

  • 0

Lietuvoje penktadienį lankysis Ukrainos premjeras Denysas Šmyhalis, jis susitiks su prezidentu Gitanu Nausėda, premjere Ingrida Šimonyte.

Kaip ketvirtadienį paskelbė Vyriausybės spaudos tarnyba, I. Šimonytė ir D. Šmyhalis aptars aktualiausius paramos Ukrainai klausimus – šalies gynybinius poreikius ir Lietuvos karinę paramą Ukrainai, sankcijų Rusijai ir agresijos bendrininkei Baltarusijai plėtrą ir įgyvendinimą, agresorių tarptautinės atsakomybės klausimus.

Premjerai kalbėsis ir apie Ukrainos europinės ir euroatlantinės integracijos darbotvarkę, paramą Ukrainos energetikos sektoriui ir šalies atstatymui.

Vyriausybių vadovai taip pat dalyvaus bendroje spaudos konferencijoje, lankysis Ukrainą remiančios nevyriausybinės organizacijos „Blue/Yellow“ būstinėje.

D. Šmyhalis vidurdienį taip pat susitiks su G. Nausėda.

Kaip skelbia Prezidentūra, šalies vadovas su Ukrainos premjeru aptars Rusijos agresiją prieš Ukrainą, padėtį fronte, karinės ir finansinės paramos poreikį, Ukrainos integracijos į Europos Sąjungą procesą, Ukrainos atstatymo klausimus ir bendrus Lietuvos ir Ukrainos gynybos projektus.

G. Nausėda D. Šmyhaliui taip pat įteiks Lietuvos valstybės apdovanojimą – Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino ordino Komandoro kryžių.

Gairės: karas Ukrainoje, Ukraina, Denysas Šmyhalis
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS