Višegrado šalys reikalauja apsaugoti ES išorės sienas | Diena.lt

VIŠEGRADO ŠALYS REIKALAUJA APSAUGOTI ES IŠORĖS SIENAS

Višegrado šalys – Lenkija, Čekija, Vengrija ir Slovakija – įspėjo dėl 2015 metų pabėgėlių krizės pasikartojimo. Būtina daryti viską, kad tam būtų užkirstas kelias, po specialaus neformalios grupės susitikimo trečiadienį Prahoje pareiškė Čekijos premjeras Andrejus Babišas. Jis pasveikino, kad Graikija mėgina sulaikyti migrantus prie ES išorės sienos.

Višegrado grupė nuo pat pradžių akcentavo, kad labai svarbu apsaugoti išorės sienas, kalbėjo Lenkijos premjeras Mateuszas Morawieckis iš „Teisės ir teisingumo“ (PiS) partijos. Esą negalima leisti, kad brutalūs žmonių kontrabandininkai valdytų migracijos procesus. Lenkija, anot M. Morawieckio, pasiruošusi į Graikijos ir Turkijos pasienį nusiųsti saugumo pareigūnus.

Vengrijos vyriausybės vadovas Viktoras Orbanas pasisakė už glaudesnį bendradarbiavimą su ES nepriklausančiomis šalimis Šiaurės Makedonija ir Serbija saugant sienas. Tie migrantai, kurie jau paliko Graikiją, turi būti sustabdyti, reikalavo dešinysis politikas. Jo šalis esą šiuo klausimu bus aktyvi.

Kadenciją baigiantis Slovakijos ministras pirmininkas Peteris Pellegrinis pažadėjo saugoti jo šalies atsakomybei tenkančią ES rytinės sienos ruožą su Ukraina.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

kak

Pagarba vysegrado šalims.

teisingas sprendimas ir reikalavimas...

eina jie velniop su savo islamistais teroristais , ir visais pabegeliais kuriuos merkeline dura susikviete , o veliau prievarta dalint visiems pradejo....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS