Visi 34 Čilės vyskupai įteikė atsistatydinimo prašymus | Diena.lt

VISI 34 ČILĖS VYSKUPAI ĮTEIKĖ ATSISTATYDINIMO PRAŠYMUS

  • 2

Dėl seksualinio išnaudojimo skandalo Katalikų bažnyčioje Čilėje 34 šalies vyskupai įteikė atsistatydinimo prašymus. Apie savo pasitraukimą paskelbė visi vyskupai, kurie šią savaitę vyko į Romą susitikti su popiežiumi, pranešė atstovas Vatikane.

Popiežius Pranciškus prieš kelias savaites kritikavo „rimtas klaidas“ po seksualinio išnaudojimo skandalo Čilės katalikų bažnyčioje. Vyskupai nuo antradienio iki ketvirtadienio diskutavo apie tai su pontifiku. Šis po to paskelbė apie permainas Katalikų bažnyčioje Čilėje, tačiau neminėjo jokių bausmių ar nuobaudų.

„Mes leidžiame Šventajam tėvui spręsti dėl kiekvieno mūsų atskirai“, - sakoma bendrame vyskupų pareiškime. Jame jie atsiprašo Čilės, tvirkinimo aukų bei popiežiaus. Ar Pranciškus patenkins atsistatydinimo prašymus, kol kas nežinoma.

Pontifikas jau paskelbė, kad vien tik atsistatydinimų nepakanka. „Mes neišspręsime bažnyčios bendruomenės problemų vien tik pakeisdami asmenis, - teigiama laiške vyskupams. - Mes turime tai padaryti, tačiau to nepakanka. Mes turime padaryti daugiau“.

Čilėje Bažnyčia daug metų slėpė buvusio kunigo ir kunigų mokytojo Fernando Karadimos nederamą elgesį su vaikais. Ir popiežius Pranciškus sausį lankydamasis Čilėje sulaukė smarkios kritikos, nes tada gynė vyskupą Juaną Barrosą, kuris esą stojo F. Karadimos pusėn.

„Nėra jokio įkalčio prieš jį, viskas yra šmeižtas“, - savo laiku sakė popiežius, tačiau vėliau už tai atsiprašė. Balandį jis pareiškė jaučiąs gėdą ir skausmą dėl seksualinio išnaudojimo aukų kančios.

Pranciškus vis pabrėžia, kad būtina laikytis „nulinės tolerancijos principo“ seksualinio išnaudojimo atvejais.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

juos

visus perduoti teismui nes visi pries istatyma vienodi Dievo /avineliai/ kuriuos privalu paaukoti nes krikscionybe dar laikosi naivuoliu saskaita ir masonu palaikymu......

...

Tai jie dabar Alahui melstis pradės?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS