V. Janukovyčius paragino sušaukti neeilinę sesiją politinei krizei išspręsti | Diena.lt

V. JANUKOVYČIUS PARAGINO SUŠAUKTI NEEILINĘ SESIJĄ POLITINEI KRIZEI IŠSPRĘSTI

Ukrainos prezidentas Viktoras Janukovyčius pasiūlė Aukščiausiosios Rados pirmininkui Volodymyrui Rybakui sušaukti neeilinę parlamento sesiją, kad nedelsiant būtų sureguliuota politinė krizė.

„Jūs žinote, kad masinius neramumus, vykusius pastaruoju metu, lydėjo smurtas, padegimai, liejosi kraujas. Šiandien padėtis reikalauja nedelsiant imtis sureguliavimo. Prašyčiau jūsų pakviesti deputatus susirinkti ir aptarti šitą padėtį“, – sakė valstybės vadovas, susitikęs su parlamento pirmininku, sakoma prezidento tinklalapyje.

V. Rybakas atsakė esąs pasirengęs pasirašyti potvarkį, kad būtų surengta neeilinė parlamento sesija išeities iš krizės būdams apsvarstyti.

„Manau, kad šiandien aš jau pasirašysiu tokį potvarkį, ir (kitos) savaitės pradžioje mes pakviesime Aukščiausiosios Rados deputatus, kad būtų išnagrinėti visi klausimai, kurie šiandien iškyla“, – sakė V. Rybakas susitikime su prezidentu.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Kupiškėnas, mano nuomionė:

Labai jau panašūs snaiperio šaudymai Kijeve dabar ir Vilniuje sausio 13. Tūlas Pelackiukas aiškino, jog lietuviai šaudė į savus (na, galėjo lietuviai - sovietiniai saugumiečiai šaudyti), bet tas pasikartojantis snaiperų šaudymas veda prie minties, kad čia čekistų metodas.

Skirmantas

Atrodo, Janukovičiaus galimybės lamėti pakartotinai prezidento rinkimus lygios nuliui. Jam belieka suklastoti rinkimų rezultatus arba įvesti diktatūrą, švelniausiu atveju - autokratinį valdymą. Arba bėgti pas savo draugužį.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS