Vokietija griežtina kontrolę pasienyje su Lenkija ir Čekija | Diena.lt

VOKIETIJA GRIEŽTINA KONTROLĘ PASIENYJE SU LENKIJA IR ČEKIJA

Vokietija trečiadienį pranešė, kad sustiprins kontrolę pasienyje su Lenkija ir Čekija, Berlynui siekiant suvaldyti didėjančią nelegalią migraciją.

Federalinė policija „vykdys papildomą lanksčią, tikslinę (žmonių) kontrabandos maršrutų kontrolę pasienyje su Lenkija ir Čekija“, sakė vidaus reikalų ministrė Nancy Faeser (Nensi Fėzer).

Kadangi pastaraisiais mėnesiais padaugėjo nelegaliai į Vokietiją atvykstančių asmenų, N. Faeser buvo daromas vis didesnis spaudimas sugriežtinti kontrolę.

Šių metų sausio–rugpjūčio mėnesiais federalinė policija aptiko 70 tūkst. 753 asmenis, kurie nelegaliai atvyko į Vokietiją – beveik 60 proc. daugiau nei tuo pačiu laikotarpiu pernai.

Dėl šio antplūdžio Vokietijoje vėl kilo diskusijos, kaip geriausiai kontroliuoti imigraciją, ir tai priminė 2015 metų migrantų krizę, kai į šalį plūstelėjo dešimtys tūkstančių žmonių.

Pastaraisiais mėnesiais, pradėjus didėti migrantų skaičiui, Vokietija jau padidino policijos pareigūnų, atliekančių paieškos operacijas pasienio zonoje, skaičių.

„Mano tikslas – daryti kuo didesnį spaudimą kontrabandininkams ir apsaugoti žmones“, – sakė N. Faeser.

Vidaus reikalų ministrė neseniai iškėlė galimybę pasienyje su Lenkija ir Čekija įvesti fiksuotą kontrolę, kuri jau taikoma pasienyje su Austrija.

Visos jos priklauso Europos Sąjungai ir Šengeno erdvei.

Šengeno erdvėje pasienio kontrolės atnaujinimas leidžiamas tik išimtiniais atvejais, o prieš pradedant ją vykdyti, apie tai turi būti pranešta Briuseliui.

N. Faeser sakė neatmetanti galimybės ateityje įvesti fiksuotą kontrolę, jei naujosios priemonės pasirodys esančios nepakankamai veiksmingos.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Jonis

Jei ne Vokietijos (Merkel) migrantų kvietimas, dabar visoje ES jų būtų mažiau.

Apie slavus vergus

Reikia spygliuotas sienas tarp visu slavu statyti. Zodis slavas siaip jau yra nuo zodzio vergas.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS