Vokietija ketina pradėti derybas su Rusija dėl „Sputnik V“ vakcinos tiekimo | Diena.lt

VOKIETIJA KETINA PRADĖTI DERYBAS SU RUSIJA DĖL „SPUTNIK V“ VAKCINOS TIEKIMO

Vokietija gali pradėti derybas su Rusija dėl vakcinos nuo COVID-19 ligos „Sputnik V“ tiekimo, ketvirtadienį pareiškė Vokietijos sveikatos apsaugos ministras Jensas Spahnas (Jensas Španas).

„Privalome suprasti, kada vakcinų partijų galėtume tikėtis“, – sakė jis.

Ministro žodžiais, Europos vaistų agentūra (EVA) išvakarėse pareiškė, jog centralizuotų tiekimų iš „trečiųjų“ šalių vakcinų gamintojų negali būti, todėl reikia suprasti, kada galima tikėtis rusiškų vakcinų nuo koronaviruso siuntų.

Vokietijos pietinis Bavarijos regionas trečiadienį pranešė pasirašęs preliminarų susitarimą dėl rusiškos vakcinos „Sputnik V“ įsigijimo, kai ją patvirtins Europos reguliavimo institucijos.

Jei šį preparatą patvirtins EVA, Bavarija artimiausiais mėnesiais turėtų gauti apie 2,5 mln. jo dozių per vieną įmonę, įsikūrusią šios federalinės žemės Ilertiseno mieste, teigė Bavariijos premjeras Markusas Soderis (Markusas Zėderis).

Vokietijos vyriausybė praėjusį mėnesį skelbė būsianti atvira galimybei skiepyti gyventojus vakcina „Sputnik V“, jeigu ją patvirtins EVA.

Kanclerė Angela Merkel, komentuodama Berlyno poziciją dėl „Sputnik V“, sakė, jog Vokietija „turėtų naudoti bet kurią vakciną, kuri buvo patvirtinta“ Europos vaistų agentūros.

Praėjusį mėnesį Amsterdame įsikūrusi EVA pradėjo „Sputnik V“ tęstinę peržiūrą – tai yra svarbus žingsnis norint patvirtinti šį pirmą ne Vakarų valstybėje sukurtą preparatą vartojimui 27 valstybių bloko teritorijoje.

Vis tik šis rusiškas preparatas sulaukė kritikos Vakarų šalyse, o Prancūzijos užsienio reikalų ministras Jeanas-Yves'as Le Drianas (Žanas Ivas Le Drianas) apkaltino Rusiją ir Kiniją naudojantis savo vakcinomis įtakai užsienyje didinti.

Rusija „Sputnik V“ įregistravo rugpjūtį, dar neatlikus didelio masto klinikinių bandymų, todėl daugelis ekspertų baiminosi, kad šis žingsnis buvo pernelyg skubotas.

Vėlesni vertinimai buvo daugiausiai teigiami: autoritetingo medicinos žurnalo „The Lancet“ paskelbti tyrimų rezultatai rodo, kad „Sputnik“ yra saugi vakcina ir kad jos veiksmingumas viršija 90 procentų.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

PIEMENĖLIUI IR NAUSĖDOS PATARĖJAMS....

Tai "tuščios kalbos"...Jau niekuo nesistebiu. Europos sąjunga pradės pirkti ir skiepytis Sputnik V, o mūsų "didvyriai" - padarys įžūlius snukius ir toliau ir toliau varys Amerikos teroristų propagandą...Neabejoju, kad tas nuolankus padlaižiavimas LABAAAAAI GERAI kai kam apmokomas.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS