Žeria kritiką kanapių legalizavimui Vokietijoje: katastrofa vaikų ir jaunimo sveikatai | Diena.lt

ŽERIA KRITIKĄ KANAPIŲ LEGALIZAVIMUI VOKIETIJOJE: KATASTROFA VAIKŲ IR JAUNIMO SVEIKATAI

  • 7

Nuo balandžio pirmosios – kanapės Vokietijoje pasiekiamos legaliai. Daliai Vokietijos gyventojų toks valdžios sprendimas atnešė nemažai džiaugsmo. Tačiau medikai ir policininkai piktinasi, kad kanapių rūkymą leidęs įstatymas – skylėtas. Tikina, kad greit šalyje įsivyraus chaosas.

Kanapių dūmuose paskendo Berlyno centras, mat Vokietijos gyventojai prie Brandeburgo vartų šiandien atšventė kanapių legalizavimą.

„Man atrodo, kad tai – labai svarbus žingsnis. Aš nebesijausiu lyg nusikaltėlis, jei vietoje alaus bokalo surūkysiu suktinę“, – sakė vyras.

Tiesa, šis legalizavimas su apribojimais. Vaikų žaidimų aikštelėse, mokyklose, sporto klubuose, vaikų ir jaunimo įstaigose kanapės vis dar lieka nelegalios. Skeptikams net ir tokie apribojimai atrodo pernelyg menki.

„Įstatyme – daug teorijos ir labai mažai praktikos. Be to, dabar tiesiog skatinama rūkyti. O tai lems didelę kanapių paklausą jau nuo pat pradžių. Nusikalstamos struktūros prie to prisitaikys ir padidins savo pelną bei pardavimus. Policijai atsiras naujų užduočių. Atsižvelgiant į įtemptą personalo situaciją ir didelį darbo krūvį, tai mums sukels naujų iššūkių. Įstatymas nebuvo apgalvotas iki galo“, – kalbėjo Vokietijos policininkų sąjungos atstovas Alexander Poitz.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Be to, policija kartu su medikais baiminasi dėl įtakos jaunimui.

„Vaikams ir jaunimui susidarys įspūdis, kad kanapes vartoti – visiškai normalu. Kaip Policijos sąjunga, mes bandome aiškiai perspėti dėl to. Labai aiškus dėmesys turi būti skiriamas vaikų ir jaunimo apsaugai. Turi būti pritaikytos prevencijos priemonės. Tam reikia finansinių išteklių, o juos garantuoti turi Federalinė Vyriausybė“, – teigė A. Poitz.

„Kaip matome, nuo balandžio pirmosios nepilnamečių apsauga niekuo nereglamentuojama. Nėra prevencinės priemonės, nėra nieko. O tai –katastrofa vaikų ir jaunimo sveikatai“, – sakė vaikų ir paauglių gydytojas Jakob Maske.

Medikai aiškina, kad kanapės vaikams ir jaunimui – išskirtinai žalingos.

„Labai padaugėja nerimo, obsesinių kompulsinių, depresinių sutrikimų. Galime įrodyti, kad dėl kanapių mažėja paauglių smegenų intelektas“, – teigė vaikų ir paauglių gydytojas.

Kiekvienas aštuoniolikos metų ir vyresnis asmuo galės namuose laikyti ne daugiau kaip 50 gramų kanapių. Lauke galės nešiotis ne daugiau kaip 25 gramus.

GALERIJA

  • Žeria kritiką kanapių legalizavimui Vokietijoje: katastrofa vaikų ir jaunimo sveikatai
Rašyti komentarą
Komentarai (7)

jaunas

gal per 10 metų ir iki mūsų ateis, iki to laiko emigracija nemažės

Antanas

Greičiau referendumą dėl pasitraukimo iš ES......

jo

dabar Morgana su nauja jėga puls į narkotikų legalizavimą, gal net kreipsis į KT, o tenai, koncervatorių patikėtinis, išaiškins taip kaip reikia, kad sunaikinti tautą
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS