Vokietija netolimoje ateityje planuoja atnaujinti bendradarbiavimą su UNRWA | Diena.lt

VOKIETIJA NETOLIMOJE ATEITYJE PLANUOJA ATNAUJINTI BENDRADARBIAVIMĄ SU UNRWA

Vokietijos vyriausybė teigia, kad netolimoje ateityje planuoja atnaujinti bendradarbiavimą su Jungtinių Tautų pagalbos palestiniečių pabėgėliams agentūra (UNRWA) Gazos Ruože.

Tai trečiadienį paskelbė Vokietijos užsienio reikalų bei ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros ministerijos.

Ši organizacija yra pagrindinė humanitarinės pagalbos teikėja Gazos Ruože. Ją ištiko krizė, kai Izraelis apkaltino keliolika jos darbuotojų dalyvavus spalio 7-osios išpuoliuose, per kuriuos žuvo apie 1 200 žmonių. Metus šiuos kaltinimus buvo atleisti keli darbuotojai, o vėlesnėmis dienomis ir savaitėmis 16 šalių donorių, įskaitant dvi didžiausias donores Jungtines Valstijas ir Vokietiją, sustabdė finansavimą – dėl to susidarė 450 mln. finansavimo spraga.

Po to, kai buvo mesti kaltinimai, JT generalinis sekretorius António Guterresas pažadėjo atlikti išsamią peržiūrą.

Ekspertai, kuriems buvo pavesta ištirti JT agentūros neutralumą atsižvelgiant į kaltinimus, kad JT darbuotojai dalyvavo spalio 7-osios išpuoliuose prieš Izraelį, rekomendavo sugriežtinti apsaugos priemones „aštuoniose kritinėse srityse“. Jų ataskaitoje taip pat sakoma, kad Izraelis iki šiol nepateikė įrodymų, jog kai kurie darbuotojai yra teroristinių organizacijų nariai. Nepriklausoma grupė, kuriai vadovauja buvusi Prancūzijos užsienio reikalų ministrė Catherine Colonna, buvo suburta vasario pradžioje.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

geras

zenklas, kad vokieciu vyriausybe prabudo noredama atnaujinti bendradarbiavima su J. T .PAGALBOS AGENTURA

SUSIJUSIOS NAUJIENOS