Vokietija pasisako už tolesnes sankcijas Baltarusijai | Diena.lt

VOKIETIJA PASISAKO UŽ TOLESNES SANKCIJAS BALTARUSIJAI

Vokietijos užsienio reikalų ministras Heiko Maasas pasisako už tolesnes ES sankcijas Baltarusijos konflikte. Prezidento Aliaksandro Lukašenkos vyriausybė ir toliau naudoja smurtą prieš demonstrantus ir atsisako pradėti dialogą, sakė jis ketvirtadienį prieš konsultacijas su ES kolegomis.

Todėl Bendrija esą tarsis, „kaip galime padidinti spaudimą“. Tai įmanoma, „jei mes labiau nusitaikytume į A. Lukašenkos valdžios kliką“, kalbėjo H. Maasas.

ES užsienio reikalų ministrai ketvirtadienį per vaizdo konferenciją tarsis dėl trečio sankcijų paketo konflikte. Diplomatų duomenimis, bus kalbama apie baudžiamąsias priemones organizacijoms ir įmonėms, susijusioms su A. Lukašenkos valdžios pareigūnais ir jo šeima.

Nuo prezidento rinkimų rugpjūčio 9 dieną Baltarusijoje nesiliauja masiniai protestai prieš A. Lukašenką. Opozicija kaltina 26 metus valdžioje esantį A. Lukašenką rinkimų rezultatų klastojimu. Saugumo pajėgos reguliariai naudoja jėgą prieš demonstrantus.

ES nepripažįsta A. Lukašenkos perrinkimo. Briuselis dviem etapais jau paskelbė sankcijas 55 asmenims, atsakingiems už smurtą ir rinkimų klastojimą, įskaitant patį A. Lukašenką. Visiems jiems uždrausta atvykti į ES, įšaldytos čia esančios jų sąskaitos.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

Šaunuolis Lukašenka. Dubasina Geiropos šnipus, neatiduoda šalies išdraskyti...

Skaitytojas

Deutschland über alles! Šaunuoliai!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS