Vokietija rekomenduoja pensinį amžių padidinti iki beveik 70 metų | Diena.lt

VOKIETIJA REKOMENDUOJA PENSINĮ AMŽIŲ PADIDINTI IKI BEVEIK 70 METŲ

  • 8

Vokietijos centrinis bankas (Bundesbankas) rekomenduoja pensinį amžių padidinti iki 69 metų ir keturių mėnesių gimusiems 2001 metais ir vėliau, praneša Vokietijos visuomeninė transliuotoja „Deutsche Welle“.

„Dėl demografinės raidos pensijų draudimo sistema ateityje patirs didelį spaudimą, ir tai taps akivaizdu jau ateinančio dešimtmečio viduryje“, – teigiama Bundesbanko pirmadienį paskelbtoje mėnesio ataskaitoje.

Pagrindinis tokios rekomendacijos argumentas – padidėjusi ir toliau didėsianti vidutinė gyvenimo trukmė.

Bundesbanko ekspertai pažymi, jog tolesnis pensinio amžiaus didinimas ne tik sumažintų papildomą naštą pensijų fondams, bet ir leistų išvengti mokesčių bei socialinių įmokų didinimo, sustiprintų bendrą ekonominį potencialą per užimtumo augimą.

Vokietijoje 2012 metais pradėtas pensinio amžiaus didinimo procesas, kuris tęsis beveik du dešimtmečius. Iki 1947 metų gimę asmenys į pensiją išeina būdami 65-erių metų, vėliau gimusiems pensinis amžius nuosekliai didėja taip, kad 1964-aisiais ir vėliau gimusieji jo sulauks būdami 67-erių.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

UPS

Ko čia smulkintis,padidint iki 90 ar 100 ir nebereikės kasmet sukti galvą ir priiminėt vis naujus ir naujus nutarimus.

Kirvis

Kas ten Vokietijoje arabai valdo??? Kas begyvena 70 metu siais laikais? Tik senieji zmones dar datempia iki 85. O siuolaikiniai daugiau 65 negyvena. Gerai arabai apskaiciavo: dirbo zmogelis ir iki pensijos pasimire. :DDD

Kada rengsite ekskursiją pas Leniną

Tuoj mūsų komunistų nuonuopipisossos irgi pasiūlys 70metų, jiems bile kaip užsienyje ir kuo durniau...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS