Vokietija: sprendimas dėl tankų perdavimo Ukrainai dar nepriimtas | Diena.lt

VOKIETIJA: SPRENDIMAS DĖL TANKŲ PERDAVIMO UKRAINAI DAR NEPRIIMTAS

  • 0

Sprendimas, ar perduoti Ukrainai kovinių tankų „Leopard“, dar nepriimtas, Ramšteino karinių oro pajėgų bazėje Vokietijoje penktadienį vykstančiame Ukrainos rėmėjų susitikime pareiškė naujasis Vokietijos gynybos ministras Borisas Pistorius (Borisas Pistorijus).

Visgi jis pridūrė, kad Vokietijos pareigūnai patikrins turimas šių tankų atsargas tam atvejui, jei būtų priimtas teigiamas sprendimas dėl jų perdavimo.

„Kalbant apie tankus „Leopard“, šiandien mes vis dar negalime pasakyti, kada bus priimtas sprendimas ir koks tai bus sprendimas“, – pareiškė vos prieš dieną savo pareigas pradėjęs eiti ministras.

Tačiau B. Pistorius pranešė savo ministerijai nurodęs patikrinti tankų atsargas, kad būtų galima greitai įvykdyti perdavimą, jei būtų priimtas toks sprendimas.

Galutinis sprendimas bus priimtas tik konsultuojantis su sąjungininkais, pabrėžė ministras.

Jis taip pat sakė, jog yra „klaidinga“ teigti, kad Vakaruose pagamintų kovinių tankų pristatymą Ukrainai blokuoja vien Vokietija.

Įspūdis, kad „yra vieninga koalicija ir kelią užstoja [tik] Vokietija, yra klaidingas“, pareiškė ministras ir pridūrė, jog „yra daug sąjungininkų, kurie sako pritariantys nuomonei, kurią aš čia išdėsčiau“.

„Yra svarių priežasčių perduoti [tankų] ir taip pat yra svarių priežasčių to nedaryti“, – pareiškė ministras Ramšteino karinių oro pajėgų bazėje Vokietijoje penktadienį vykstančio Ukrainos rėmėjų susitikimo kuluaruose.

Gairės: karas Ukrainoje, vokietija, tankai, pagalba Ukrainai
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS