Vokietija svarsto, ar uždrausti karantino priešininkų protestus prie parlamento | Diena.lt

VOKIETIJA SVARSTO, AR UŽDRAUSTI KARANTINO PRIEŠININKŲ PROTESTUS PRIE PARLAMENTO

Vokietijos saugumo pareigūnai svarsto, ar uždrausti protestus prie federalinio parlamento, kuriuos šią savaitę planuoja karantino priemonėms nepritariantys žmonės.

Neįprastas svarstymas vyksta kilus susirūpinimui, kad ekstremistų grupės, pasinaudodamos trečiadienį planuotu mitingu, galėtų bandyti pulti Bundestagą, panašiai kaip rugpjūčio mėnesį per demonstraciją buvo nesėkmingai bandoma įsiveržti į parlamento pastatą.

Kaip sakoma laiške vokiečių parlamentarams, kurį antradienį išsiuntinėjo vienas parlamento saugumo pareigūnas, Berlyno žemės policijos pateiktas rizikos vertinimas rodo, kad reikia tikėtis „atakų prieš Bundestago pastatą ir asmenis“, jei protestui bus leista vykti.

„Todėl [Vidaus reikalų] ministerija, sutikus Bundestago pirmininkui, tikriausiai neišduos leidimo“ protestams specialiai nustatytoje zonoje aplink parlamento pastatą, elektroniniame laiške rašė pareigūnas Frankas Grussendorfas. Laiško kopiją gavo naujienų agentūra AP.

Parlamentarai trečiadienį turi balsuoti dėl įstatymo projekto, turinčio suteikti teisinį pagrindą socialinio atstumo taisyklėms, reikalavimams viešose vietose dėvėti kaukes ir uždaryti parduotuves. Nors tokioms priemonėms, kuriomis siekiama stabdyti COVID-19 plitimą, Vokietijoje pritaria dauguma žmonių, garsiai savo nuomonę reiškianti mažuma nuolat visoje šalyje rengia mitingus ir įrodinėja, kad taikomi suvaržymai yra nekonstituciniai.

F. Grussendorfas laiške rašė, kad susibūrimai už specialios saugumo zonos aplink parlamentą ribų bus leidžiami.

Vokiečių parlamentarai pastarosiomis dienomis sulaukė daugybės elektroninių laiškų, kuriuos tikriausiai automatiškai generavo protestuotojai. Šie laiškai perpildė elektroninio pašto dėžutes ir labai sulėtino IT sistemų darbą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS