Vokietija Ukrainos atstatymui pažadėjo dar 200 mln. eurų | Diena.lt

VOKIETIJA UKRAINOS ATSTATYMUI PAŽADĖJO DAR 200 MLN. EURŲ

  • 0

Vokietija Ukrainos atstatymui pažadėjo dar 200 mln. eurų, šeštadienį pranešė naujienų agentūra DPA, cituodama už vystymąsi atsakingą valstybės sekretorių Jocheną Flasbarthą (Jocheną Flasbartą).

Šios lėšos bus panaudotos Ukrainos sveikatos apsaugos, švietimo, geriamojo vandens tiekimo ir miestų atstatymui, sakė Vokietijos pareigūnas.

Jis taip pat pabrėžė, kad svarbu išlaikyti veikiančius pagrindinius ekonomikos sektorius, pavyzdžiui, žemės ūkį, kad gyventojams būtų užtikrinta pakankamai darbo vietų.

Penktadienį J. Flasbarthas atvyko į Kyjivą ir susitiko su Ukrainos infrastruktūros ministru Oleksandru Kubrakovu, su kuriuo aptarė abiejų šalių bendradarbiavimą atstatymo darbuose.

Kaip sakė O. Kubrakovas, su svečiu jie aptarė kitąmet Berlyne turinčią įvykti Ukrainos atstatymo konferenciją, efektyvesnio energijos vartojimo ir ekologiškų technologijų diegimą atstatant karo nuniokotą šalį.

Vokietijos plėtros ministerija teigė, kad nuo plataus masto Rusijos invazijos pradžios pernai vasarį skyrė kone 1 mlrd. eurų civilinei paramai Ukrainai.

Gairės: vokietija, Ukrainos atstatymas, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS