Vokietijoje už pagalbą pabėgėliams pasisakantys politikai sulaukė grasinimų mirtimi | Diena.lt

VOKIETIJOJE UŽ PAGALBĄ PABĖGĖLIAMS PASISAKANTYS POLITIKAI SULAUKĖ GRASINIMŲ MIRTIMI

Migracijos politikai pritarianti Vokietijos Kelno miesto merė Henrietta Reker gavo laišką, kuriame grasinama mirtimi, praneša „Deutsche Welle“. Tai trečiadienį patvirtino policija.

Grasinimų politikė sulaukė praėjus kelioms savaitėms nuo incidento Kaselyje, kur buvo nušautas už pagalbą pabėgėliams pasisakęs politikas.

Vokietijos kanclerės Angelos Merkel partijos, Krikščionių demokratų sąjungos, narys Walteris Lübckas

birželio 9 dieną buvo rastas negyvas. 65 metų politikas buvo nušautas iš nedidelio atstumo savo namų terasoje. Įtariama, kad tai buvo kraštutinių dešiniųjų ekstremistų išpuolis.

Laikraščio „Bild“ reporteriams policija teigė, kad grasinamas raštelis, kurio sulaukė Kelno merė, jų manymu, galėjo būti išsiųstas dešiniojo sparno ekstremistų aktyvisto.

Dar nėra aišku, ar grasinimo atvejai yra susiję su W. Lübcko nužudymu.

2015 metais rinkimų kampanijos metu H. Reker buvo smarkiai sužalota medžiokliniu peiliu vieno iš dešiniųjų ekstremistų. Nusikaltėlis sakė taikęsis į H. Reker dėl to, kad ši palaikė pabėgėlius ir pritarė migracijos politikai. 

Šiuo metu bylos ėmėsi Berlyno tyrėjai. Keletui kitų Vokietijos politikų taip pat buvo išsiųsti grasinimai.

Kaip skelbia vietos transliuotojas WDR, vienas iš politikų, kuriems buvo pagrasinta mirtimi, yra Andreas Hollsteinas, Altenos miesto meras.

Kaip H. Reker, A. Hollsteinas taip pat buvo sužeistas peiliu 2017 metais. Jį užpuolė prieš migrantus nusiteikęs vyras. Prieš tai, kai kebabinėje perpjovė politiko gerklę, užpuolikas šūkavo įvairius šūkius prieš pabėgėlius.

W. Lübcko nužudymas Vokietijoje sukėlė didelį nerimą dėl dešiniojo sparno ekstremistų. Dėl nužudymo kaltinamas įtariamasis dabar yra kalėjime.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

vadinasi vokietijoj dar ne

viskas visiskai prarasta --dar yra tikru vokieciu patrijotu...

Cha

Kodėl žodis patriotas taip puikiai rimuojasi su žodžiu idiotas ? Gal todėl, kad vienas nuo kito mažai ir skiriasi...

Slabotke

Gal mirtimi per stipriai,bet kai pas save i namus pradetu tempti visokias valkatas,tai turbut namiskiai parys ji iskraustytu
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS