Vokietijos AfD išmesta iš EP Identiteto ir demokratijos frakcijos | Diena.lt

VOKIETIJOS AFD IŠMESTA IŠ EP IDENTITETO IR DEMOKRATIJOS FRAKCIJOS

Vokietijos kraštutinių dešiniųjų partija „Alternatyva Vokietijai“ (AfD) ketvirtadienį buvo pašalinta iš Europos Parlamento Identiteto ir demokratijos frakcijos po kelių skandalų, susijusių su įstatymų leidėju Maximilianu Krahu (Maksimilianu Krahu), pranešė frakcijos nariai.

„Europos Parlamento Identiteto ir demokratijos frakcijos biuras šiandien nusprendė nedelsiant pašalinti Vokietijos delegaciją, AfD“, – sakoma pareiškime, kuriuo pasidalijo Italijos partija „Lyga“.

Anksčiau šį mėnesį skelbta, kad tyrėjai atliko kratą Vokietijos europarlamentaro M. Kraho ir jo padėjėjo Jian Guo (Džian Guo) biuruose Briuselyje, vykdydami tyrimą dėl įtarimų šnipinėjimu Kinijai pastarojo atžvilgiu, pranešė vokiečių prokurorai.

Jian Guo buvo sulaikytas balandį dėl įtarimų, kad dalijosi EP informacija su Kinijos žvalgybos tarnyba ir šnipinėjo Kinijos opozicijos veikėjus Vokietijoje.

EP sąraše jis įvardijamas kaip akredituotas M. Kraho, pagrindinio AfD kandidato artėjančiuose Europos Sąjungos įstatymų leidžiamosios valdžios rinkimuose, padėjėjas.

Jian Guo yra Vokietijos pilietis, kaip pranešama, nuo 2019 metų dirbęs M. Kraho padėjėju Briuselyje. Paaiškėjus įtarimams, jis buvo nušalintas nuo pareigų.

Anksčiau M. Krahas nurodė, kad prokurorai jo advokatui patvirtino, jog jis nėra įtariamasis šiame tyrime.

Nepaisant skandalo, 47-erių politikas pažadėjo ir toliau vesti AfD sąrašą į Europos Parlamento rinkimus.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS