Vokietijos antiislamiškas judėjimas steigs partiją | Diena.lt

VOKIETIJOS ANTIISLAMIŠKAS JUDĖJIMAS STEIGS PARTIJĄ

  • 0

Prieš imigrantus ir musulmonus nusistatęs Vokietijos judėjimas PEGIDA pirmadienį paskelbė sieksiantis įkurti politinę partiją, bet pabrėžė, kad nesieks atimti balsų iš populistinės ultradešiniosios partijos „Alternatyva Vokietijai“ (AfD).

Naujoji grupė vadinsis Liaudies partija už laisvę ir tiesioginę demokratiją (FDDV), judėjimo vadovas Lutzas Bachmannas (Liucas Bachmanas) sakė per susitikimą Dresdeno mieste, PEGIDA tvirtovėje Vokietijos rytuose.

L.Bachmannas, kuris gegužę buvo nuteistas ir įpareigotas sumokėti baudą už rasinės neapykantos kurstymą, kai socialiniuose tinkluose pavadino pabėgėlius „galvijais“ ir „padugnėmis“, tvirtino nesiekiantis tapti naujos partijos vadovu.

Užmojis įkurti partiją buvo paskelbtas tuo metu, kai pareigūnai svarsto galimybę uždrausti pačią PEGIDA, didėjant susirūpinimui dėl aštrėjančio ekstremizmo.

L. Bachmannas tvirtino, kad naujoji partija nesieks nustelbti AfD, kurios palaikymas pastaraisiais mėnesiais išaugo iki daugiau negu 10 procentų.

AfD buvo įkurta 2013-aisiais kaip euroskeptiška protestų partija, bet dabar ji griežčiausiai pasisako prieš islamą ir Vokietijos atvirumą pabėgėliams. Praeitais metais pajėgiausia Europos ekonomika priėmė per milijoną prieglobsčio ieškotojų.

„Palaikysime AfD per kitus rinkimus (planuojamus 2017 metais) ir kelsime kandidatus tik ribotame skaičiuje rinkimų apygardų“, – aiškino L. Bachmannas.

Jis pridūrė, kad abiejų ultradešiniųjų judėjimų santykiai yra daugiausiai geri ir kad „tik kartu“ jie galėtų pasitarnauti savo bendriems tikslams.

Pastaraisiais mėnesiais atsirado trintis AfD vadovybėje, įsiplieskus nesutarimams dėl vieno šios partijos deputato antisemitinių komentarų, kai jis pavadino Holokausto neigėjus disidentais.

GALERIJA

  • Vokietijos antiislamiškas judėjimas steigs partiją
  • Vokietijos antiislamiškas judėjimas steigs partiją
  • Vokietijos antiislamiškas judėjimas steigs partiją
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS