Vokietijos aplinkos organizacija dėl „Nord Stream 2“ kreipėsi į teismą | Diena.lt

VOKIETIJOS APLINKOS ORGANIZACIJA DĖL „NORD STREAM 2“ KREIPĖSI Į TEISMĄ

Rusijos antrojo eksporto dujotiekio per Baltijos jūrą projekto „Nord Stream 2“ užbaigimas susidūrė su naujomis kliūtimis – Vokietijos aplinkos organizacija teisme užginčijo valdžios institucijų išduotą leidimą jį tiesti ir naudoti, skelbia Vokietijos visuomeninė transliuotoja „Deutsche Welle“.

Oranizacija „Deutsche Umwelthilfe“ (DUH) pateikė Meklenburgo-Pomeranijos federalinės žemės Aukščiausiajam administraciniam teismui Greifsvalde pareiškimą, kuriuo prašo įvertinti Štralzundo kalnakasybos valdybos tokio leidimo išdavimo teisėtumą. Būtent ši tarnyba yra atsakinga už leidimus naujo dujotiekio tiesimui ir eksploatavimui.

DUH reikalauja pakartotinai įvertinti leidimo išdavimo sąlygas, nes pirminis sprendimas buvo priimtas neatsižvelgus į „naujausias mokslo žinias apie nekontroliuojamą metano nutekėjimą gamtinių dujų gavybos, transportavimo ir perdirbimo metu“, kurie rodo, kad metanas yra net 86 kartus žalingesnis klimatui nei CO2.

Pasak DUH energetikos ir klimato apsaugos skyriaus vadovo Constantino Zergerio (Konstantino Cergerio), klimato kaitos krizei gilėjant, šiuo dujotiekiu kelis dešimtmečius į Vokietiją būtų pumpuojamos klimatui žalingos gamtinės dujos.

„Esame tikri, kad remiantis aktualiomis mokslo žiniomis, naudoti „Nord Stream 2“ negali būti leista“, – pabrėžė C. Zergeris.

Ekspertas pažymėjo, kad dabar būtina atsižvelgti į naujus metano nuotėkio matavimo metodus, kuriais atskleidžiamas dujotiekio poveikis klimato kaitai.

Savo pareiškime DUH taip pat ragina perduoti šį klausimą svarstyti Europos Teisingumo Teismui.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

Teisingai raus ruskiai iš Europos

SUSIJUSIOS NAUJIENOS