Vokietijos dešinieji perrinko kanclerę A. Merkel savo lydere | Diena.lt

VOKIETIJOS DEŠINIEJI PERRINKO KANCLERĘ A. MERKEL SAVO LYDERE

  • 2

Vokietijos konservatyvioji Krikščionių demokratų sąjunga (CDU) antradienį perrinko populiariąją kanclerę Angelą Merkel savo lydere jau aštuntąjį kartą; už ją balsavo 96,7 proc. delegatų.

A.Merkel, kuriai dabar yra 60 metų, po balsavimo padėkojo partijos suvažiavimo dalyviams už „nepaprasto pasitikėjimo balsavimą“; beje ir praėjusį kartą, 2012 metais, jos palaikymas buvo panašus, net truputį didesnis – tada už ją balsavo 97,9 proc. delegatų.

Dviejų dienų suvažiavimas vakariniame Kelno mieste, kuriame dalyvauja per tūkstantį CDU delegatų, vyksta tuo metu, kai A.Merkel, jau beveik dešimtmetį vadovaujančios didžiausiai Europos ekonomikai, populiarumo gali tik pavydėti kiti pasaulio lyderiai.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

vokiečiai

neragins imigrantų kalbėti vokiškai, bet viešose ir valstybinėse įstaigose nė vienas vokietis nekalbės nei pakistaniečių, nei iraniečių, nei ruskių ar lietuvių kalba. Tegul jie namie gargaliuoja kaip nori.

na

pirma tegu patys tarp savęs išmoksta kalbėtis, pagal žemes yra tarmės kaip Lietuvoj, bet mes mokam ir teisingai kalbėti o vokiečiai to nemoka, tik po to tegu reikalauja kad atvykėliai kalbėtų jų kalba, tik neaišku kokia?Pirmiausia reikia suvienodinti kalną savo o po to iš kitų to reikalauti

SUSIJUSIOS NAUJIENOS