Vokietijos diplomatijos vadovas pagrasino A. Lukašenkai naujomis sankcijomis | Diena.lt

VOKIETIJOS DIPLOMATIJOS VADOVAS PAGRASINO A. LUKAŠENKAI NAUJOMIS SANKCIJOMIS

  • 7

Vokietijos užsienio reikalų ministras Heiko Maasas (Heikas Masas) pagrasino, kad Europos Sąjunga (ES) gali įvesti naujų sankcijų, jei nesulauks Baltarusijos prezidento Aleksandro Lukašenkos reakcijos.

„Mes Europos Sąjungoje nepripažįstame rinkimų rezultatų ir priėmėme sprendimų dėl sankcijų. Dabar juos įgyvendiname. Jei A. Lukašenka nereaguos, bus naujų sankcijų“, – pareiškė jis savaitraščiui „Bild am Sonntag“. 

Baltarusijoje jau beveik mėnesį vyksta protestai dėl rugpjūčio 9-ąją įvykusių prezidento rinkimų, kurių laimėtoju buvo paskelbtas autoritarinis lyderis A. Lukašenka, vadovaujantis šaliai nuo 1994 metų.

Opozicija ir Vakarų šalys šiuos rinkimus laiko suklastotais.

Baltijos valstybės šią savaitę paskelbė sankcijas A. Lukašenkai ir dar 29 režimo atstovams, kuriuos laiko atsakingais už rinkimų klastojimą ir smurtą prieš taikius demonstrantus. Jiems penkerius metus uždrausta atvykti į Lietuvą, Latviją ir Estiją.

Europos Sąjunga taip pat rengia sankcijų sąrašą.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Na taip

tik pas lieuviškus frikus kurstančius pilietinius karus kaimynynėse valstybėse veiksmai yra daromi pabudus iš savo košmarų o ne normalia galva

A va matai

Pabudau nuo košmaro, maniau žemės drebėjimas, o čia pasirodo Lukašenka dreba iš baimės. Vargšas, gal palikit jau žmogų, tegul tvarkosi.

Jo,

arba leisk griauti šalį arba gausi į kuprą?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS