Vokietijos kancleris prisijungė prie „TikTok“ | Diena.lt

VOKIETIJOS KANCLERIS PRISIJUNGĖ PRIE „TIKTOK“

  • 0

Vokietijos kancleris Olafas Scholzas (Olafas Šolcas) pirmadienį prisijungė prie platformos „TikTok“ ir pažadėjo nefilmuoti savęs šokančio.

Pirmadienį paskelbtame pareiškime jo atstovas spaudai Steffenas Hebestreitas (Štefenas Hebeštraitas) nurodė, kad ši naujausia oficiali vyriausybės paskyra „turėtų padidinti informacijos pasiūlą piliečiams, kurie vis dažniau sužino ir diskutuoja apie politiką „TikTok“.

Atstovas spaudai pridūrė, kad paskyroje bus rodomi vyriausybės darbo užkulisiai.

O. Scholzas socialiniame tinkle „X“ pažadėjo, kad neketina savo paskyroje filmuoti vaizdo įrašų, kuriuose jis šoktų.

„Aš nešoksiu. Pažadu“, – nurodė jis.

Pačiame pirmajame paskelbtame vaizdo įraše buvo aprodytas O. Scholzo darbo kabinetas.

Vokietijos kancleris ne pirmas Vakarų lyderis, prisijungęs prie šio tinklo. Tačiau Vakarai pastaruoju metu reiškia susirūpinimą dėl kinams priklausančios programėlės ir baiminasi dėl saugumo bei dezinformacijos.

Kiek anksčiau šiais metais JAV prezidento Joe Bideno (Džo Baideno) kampanija taip pat prisijungė prie „TikTok“, kad pasiektų jaunus rinkėjus.

Tačiau tai, kad J. Bidenas turi paskyrą „TikTok“, nesutrukdė jam kiek anksčiau šį mėnesį telefoninio pokalbio su Kinijos prezidentu Xi Jinpingu (Si Dzinpingu) metu išreikšti susirūpinimą dėl platformos nuosavybės.

S. Hebestreitas nurodė, kad tai, jog paskyra buvo sukurta likus kelioms dienoms iki kanclerio vizito į Kiniją, tėra atsitiktinumas.

Jis pridūrė, kad O. Scholzo biuras, prieš sukurdamas paskyrą „TikTok“, skyrė nemažai laiko šio socialinio tinklo vertinimui.

Vakarų šalių pareigūnai išreiškė susirūpinimą dėl „TikTok“ populiarumo tarp jaunimo, teigdami, kad programėlė yra pavaldi Pekinui ir padeda skleisti propagandą, tačiau bendrovė ir Pekinas šiuos teiginius neigia.

Praėjusį mėnesį JAV Atstovų Rūmai didele balsų dauguma pritarė įstatymo projektui, pagal kurį platforma „TikTok“ būtų priversta nutraukti ryšius su Kinijos bendrove „ByteDance“ arba būtų uždrausta Jungtinėse Valstijose.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS