Vokietijos kancleris remia M. Rutte kandidatūrą į NATO generalinio sekretoriaus postą | Diena.lt

VOKIETIJOS KANCLERIS REMIA M. RUTTE KANDIDATŪRĄ Į NATO GENERALINIO SEKRETORIAUS POSTĄ

  • 2

Vokietijos kancleris Olafas Scholzas (Olafas Šolcas) remia kadenciją baigiančio Nyderlandų ministro pirmininko Marko Rutte (Marko Riutės) kandidatūrą į NATO generalinio sekretoriaus postą, ketvirtadienį pranešė jo atstovas spaudai.

Šie kanclerio komentarai buvo paskelbti po to, kai Jungtinė Karalystė anksčiau ketvirtadienį viešai pareiškė remianti M. Rutte kandidatūrą.

„Dėl savo didžiulės patirties, puikių žinių saugumo politikos srityje ir stiprių diplomatinių įgūdžių jis yra puikus kandidatas“, – socialiniame tinkle „X“ nurodė vokiečių vyriausybės atstovas Steffenas Hebestreitas (Štefenas Hebeštraitas).

M. Rutte šiuo metu laikomas realiausiu kandidatu tapti Jenso Stoltenbergo įpėdiniu.

57-erių M. Rutte, kuris anksčiau buvo atmetęs galimybę kelti savo kandidatūrą į NATO generalinius sekretorius, praėjusių metų spalį Nyderlandų žiniasklaidai sakė, kad vadovavimas Aljansui būtų įdomi patirtis ir kad jis yra pasirengęs užimti šias pareigas, jei jos būtų pasiūlytos.

Diplomatų teigimu, M. Rutte, kuris ministro pirmininko pareigas užima jau 13 metų, yra gerai žinoma figūra Europos politinėje arenoje, o NATO valstybės – JAV, Jungtinė Karalystė, Prancūzija ir Vokietija – jį vertina labai teigiamai.

Kiti kandidatai į NATO generalinio sekretoriaus postą yra Estijos ministrė pirmininkė Kaja Kallas (Kaja Kalas) ir Latvijos užsienio reikalų ministras Krišjanis Karinis.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

Vaje, o kur mūsų karingoji pensininkė ? Ar jau vokiečiams bobos nebereikia, užtenka tos vienos Uŗšulės ?

tik

kazin ar nors 1 sutiks tapt dzv atpirkymo /oziu/ nuo ko negal atsikratyt bankininkassudenberg te uspaskis psiulo grauziniene wi strimgalviaix begs kaip i porosionkos maidana bet Trumpas to nedaleis uzsi..... patys ir mokekite su visom zelioonkom ir karais GANA z ppp =0

SUSIJUSIOS NAUJIENOS