Vokietijos kariuomenė palieka oro pajėgų bazę Nigeryje | Diena.lt

VOKIETIJOS KARIUOMENĖ PALIEKA ORO PAJĖGŲ BAZĘ NIGERYJE

  • 16

Nutrūkus deryboms su Nigerį valdančia chunta, Vokietijos kariuomenė iki rugpjūčio 31-osios nutrauks operacijas savo oro pajėgų bazėje šioje Sahelio šalyje, šeštadienį pranešė Vokietijos gynybos ministerija.

Visi bazėje dislokuoti Bundesvero kariai bus išvesti iki rugpjūčio 31 dienos, o Vokietijos karinis bendradarbiavimas su Nigeriu bus nutrauktas, pridūrė ministerija.

Derybų nutrūkimas yra naujausias Nigerio diplomatinis posūkis nuo Vakarų po to, kai 2023 metų liepą surengto perversmo metu buvo nuverstas prezidentas Mohamedas Bazoumas (Mohamedas Bazumas) ir į valdžią atėjo dabartinė karinė vadovybė.

Nuo to laiko Nigeris pasuko link Rusijos ir Irano ir nusigręžė nuo Jungtinių Valstijų bei buvusios kolonijinės valdytojos Prancūzijos.

Panašus pokytis įvyko ir kaimyniniuose Malyje ir Burkina Fase, kuriuos taip pat valdo kariniai lyderiai ir kurie susiduria su džihadistų grupuočių smurtu.

Gegužės pabaigoje Vokietija ir Nigeris pasiekė laikiną susitarimą, pagal kurį Bundesveras iki rugpjūčio pabaigos galės toliau eksploatuoti oro transporto bazę sostinėje Niamėjuje.

Tačiau derybos dėl šio susitarimo pratęsimo nutrūko, visų pirma dėl to, kad bazės personalas nebeturėtų imuniteto nuo baudžiamojo persekiojimo.

Pastaruoju metu bazėje buvo dislokuoti tik 38 Bundesvero kariai ir 33 Vokietijos bei užsienio bendrovių darbuotojai.

Bazė buvo visų pirma naudojama Vokietijos piliečių evakuacijos operacijoms Afrikoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (16)

Reikia

rašyti teisingai, vokiečių okupantai ne palieka Nigerija o Nigerija gėdingai išspiria, išveja vokiečius kaip kokius šunis, įgriso jau ir tiem tie okupantai ,pagarba Nigerijai ,kurie palaiko gerus santykius su RUSIJA

Labai teisingai

daro nigeriečiai kad veja lauk vokiečių okupantus kaip kokius šunis , meta kaip kokias pastipusias muses iš barščių, daug kam jau atsibodo tie nato imperijalistai ir okupantai ,šaunuoliai !!!!

Anonimas

Šaunuoliai Nigeriai. Grūda baltuosius velnius lauk. Jų jau virš 300 milijonų vien Nigerijoj. Tuoj ateis ir pas mus padulkinti baltų mergų. Pridarys daug gražių mulatukų....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS