Vokietijos ministras: naujo Ukrainos taikos plano likimas paaiškės po trijų dienų | Diena.lt

VOKIETIJOS MINISTRAS: NAUJO UKRAINOS TAIKOS PLANO LIKIMAS PAAIŠKĖS PO TRIJŲ DIENŲ

  • 1

Vokietijos užsienio reikalų ministras Frankas-Walteris Steinmeieris (Frankas Valteris Šteinmejeris) šeštadienį sakė, jog prireiks „dviejų ar trijų dienų“, kol paaiškės naujausios Berlyno ir Paryžiaus naujos iniciatyvos, galinčios padėti atkurti taiką Ukrainoje, likimas.

„Ar šis kelias įmanomas – tai bus nuspręsta per artimiausias 2-3 dienas“, – F.-W.Steinmeieris sakė Vokietijos televizijai Miuncheno saugumo konferencijos kuluaruose.

Dėmesio centre Miunchene yra taikos planas, kurį Maskvai ir Kijevui pateikė Vokietijos kanclerė Angela Merkel ir Prancūzijos prezidentas Francois Hollande'as (Fransua Holandas).

F.-W.Steinmeieris pabrėžė, kad „vis dar per anksti“ spėlioti dėl to, ar bus sėkminga ši diplomatinė iniciatyva, kurią F.Hollande'as pavadino „viena paskutinių galimybių“ sustabdyti jau 10 mėnesių trunkantį konfliktą.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ir Ukrainos lyderis Petro Porošenka šį naujausią pasiūlymą aptars sekmadienį, per pokalbį telefonu su A.Merkel ir F.Hollande'u.

„Tikimės ... padaryti tam tikrą pažangą“, – sakė F.-W.Steinmeieris ir pridūrė, kad ši krizė yra atsidūrusi „kryžkelėje“.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

o kiek

tų trijų parų laikotarpiu žus ukrainiečių, pone Šteinmejeri? Ko tiek laukti? Ar su putleriu apskritai reikia tartis? Kas tariasi su banditais?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS