Vokietijos pareigūnas: JAV demokratai vis dar gali pakeisti savo kandidatą į prezidentus | Diena.lt

VOKIETIJOS PAREIGŪNAS: JAV DEMOKRATAI VIS DAR GALI PAKEISTI SAVO KANDIDATĄ Į PREZIDENTUS

  • 7

Vokietijos pareigūnas, koordinuojantis bendradarbiavimą su Jungtinėmis Valstijomis, penktadienį paragino amerikiečių demokratus apsvarstyti galimybę pakeisti Joe Bideną (Džo Baideną) kitu kandidatu į prezidentus po jam gana vangių debatų su Donaldu Trumpu (Donaldu Trampu).

81 metų J. Bidenas ketvirtadienį ugninguose debatuose, kuriuose netrūko asmeninių įžeidinėjimų ir JAV lyderio suklupimų, stengėsi išsklaidyti nuogąstavimus, kad yra per senas antrai kadencijai.

„Ar demokratai tikrai eis į rinkimus lapkritį su Joe Bidenu, turi nuspręsti demokratai savo partijos konferencijoje rugpjūčio viduryje“, – laikraščiui „Tagesspiegel“ teigė Michaelis Linkas, vyriausybės įgaliotinis transatlantiniams ryšiams.

Per pirmuosius šių metų prezidento rinkimų kampanijos debatus, vykusius ketvirtadienį, J. Bidenas „daugelį faktų pateikė neaiškiai ir kartais buvo sunkiai suprantamas kalbėsenos požiūriu“, sakė M. Linkas.

„Gaila, nes, priešingai nei Trumpas, jis pateikė daug svarbių faktų. Tačiau jis savo žinią perteikė nepakankamai gerai“, – teigė jis.

„Demokratai turi apsvarstyti, kas gali geriausiai užkirsti kelią D. Trumpui grįžti į valdžią naudojančiam sau įprastus metodus – kaltinimus, įžeidinėjimus, iškraipymus, atvirą melą“, – sakė M. Linkas.

J. Bideno pasirodymas po to, kai jis visą savaitę praleido atsiskyręs ir ruošėsi jam, įžiebė naujo susirūpinimo jo Demokratų partijoje. Nuomonių apklausos rodo, kad D. Trumpas turi tiek pat rinkėjų palaikymo arba pirmauja.

78 metų D. Trumpas stengėsi pasinaudoti J. Bideno kalbos nerišlumu ir kartą teigė: „Aš tikrai nežinau, ką jis pasakė to sakinio pabaigoje. Nemanau, kad ir jis žino, ką pasakė.“

Viceprezidentė Kamala Harris (Kamala Haris), duodama interviu televizijai CNN, pripažino susirūpinimą dėl J. Bideno pasirodymo.

„Taip, pradžia buvo lėta, bet finišas buvo stiprus“, – teigė ji.

CNN apklausoje 67 proc. debatų žiūrovų manė, jog juos laimėjo D. Trumpas.

Demokratai ketina oficialiai įvardyti J. Bideną savo kandidatu rugpjūtį Čikagoje, o pakeisti kursą beveik nėra galimybių, nebent pats prezidentas atsisakytų kandidatuoti.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

tiek BADENAS , tiek vokiečių ŠUVA yra netikę -

ne laikas ŠUNĮ lakint , kai bėga pro šalį zuikis

Ela

Tokio amžiaus nė vienas netinka. Negi JAV nėra jaunų žmonių , kurie taptų prezidentu. Nepakeičiamų nėra. Dabar -Tai butaforija -juokinti visą pasaulį )

Pakrante

To Kęstas,tu gi esi burlioku spijonas ir nepisk protą,o kad Amerikonas nusigyveno,kad du kandidatai abu nukvake,vienas aferistas,kitas nesierentuoja erdvėje,nėra žodžių !
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS