Vokietijos URM vadovas sukritikavo Rusiją dėl A. Navalno apnuodijimo | Diena.lt

VOKIETIJOS URM VADOVAS SUKRITIKAVO RUSIJĄ DĖL A. NAVALNO APNUODIJIMO

Vokietijos užsienio reikalų ministras Heiko Maasas iš anksto nufilmuotoje kalboje, kuri bus transliuojama vėliau antradienį JT Generalinės Asamblėjos debatuose, opozicionieriaus Aleksejaus Navalno apnuodijimą pavadino „visos tarptautinės bendruomenės problema“.

H. Maasas sukritikavo pasikėsinimą į opozicijos veikėjo gyvybę kaip cheminių ginklų naudojimo įstatymo pažeidimą. Vokietijos, Prancūzijos ir Švedijos laboratorijos patvirtino, kad A. Navalnas buvo apnuodytas Sovietų sąjungoje sukurta nervus paralyžiuojančia medžiaga „Novičiok“.

„Raginu Rusiją šios bylos tyrime nuveikti daugiau. Tokie atvejai turi sulaukti padarinių“, – sakė aukšto rango Vokietijos diplomatas, pridurdamas, kad Europos Sąjunga (ES) pasilieka teisę įvesti sankcijų. Jis taip pat padėkojo Vokietijos tarptautinėms partnerėms už „nedviprasmišką palaikymą“.

EPA-ELTOS nuotr.

Į komos būseną paniręs A. Navalnas į Berlyną buvo atskraidintas rugpjūčio 22 dieną, praėjus dviem dienoms po to, kai jis prastai pasijuto skrydžio Rusijoje metu. Praėjusią savaitę jis buvo išrašytas iš Berlyno „Charite“ ligoninės ir pažadėjo sugrįžti į Rusiją.

Kremlius neigia bet kokį vaidmenį opozicionieriaus apnuodijimo byloje.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Viršūnė!

Turiu keletą nemėgstamų žmonių. Gal man juos apnuodyti? Juk už tai tik pakritikuos7 :(

SUSIJUSIOS NAUJIENOS