„Volkswagen“ turės čekų vairuotojams sumokėti per 20 mln. eurų kompensacijų | Diena.lt

„VOLKSWAGEN“ TURĖS ČEKŲ VAIRUOTOJAMS SUMOKĖTI PER 20 MLN. EURŲ KOMPENSACIJŲ

Prahos miesto apylinkės teismas nutarė, kad „Skoda“ ir „Volkswagen“ markių automobilių savininkams Čekijoje „Volkswagen Group“ turės sumokėti iš viso 533 mln. Čekijos kronų (20,5 mln. eurų) siekiančias kompensacijos dėl to, kad jų automobilių tarša viršijo leistinas normas, praneša čekų naujienų portalas „Seznam Zpravy“.

Pasak portalo, kolektyvinį ieškinį prieš „Volkswagen Group“ pateikė 2 435 žmonės. „Volkswagen“ teismo nutartį dar galės skųsti.

„Tai yra tikras proveržis šio reikalo Europos pusėje. Pagaliau mums pavyko pasiekti tokias pat kompensacijas kaip Jungtinėse Valstijose“, – „Seznam Zpravy“ sakė ieškovų advokatas Frantisekas Honsa.

„Volkswagen“ dėl vadinamojo „dyzelgeito“ skandalo jau yra skyrusi daugiau nei 27 mlrd. eurų baudoms, kompensacijoms ir automobilių remontui. Didžiąją lėšų dalį bendrovė skyrė kompensacijoms amerikiečių vairuotojams.

Skandalas prasidėjo 2015 m., kai „Volkswagen“ pripažino sukčiavusi taršos išmetimo patikrų metu. Gamyklose tikrinami dyzeliniai automobiliai buvo sureguliuojami taip, kad patikros sistemos rodytų mažesnį nei realaus eismo sąlygomis taršos azoto oksidais lygį.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

O mūsų baudžiauninkėliams — špygą į ausį...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS