VW investuos 5 mlrd. dolerių į JAV elektromobilių gamintoją „Rivian“ | Diena.lt

VW INVESTUOS 5 MLRD. DOLERIŲ Į JAV ELEKTROMOBILIŲ GAMINTOJĄ „RIVIAN“

  • 1

Vokietijos automobilių pramonės milžinė „Volkswagen“ investuos 5 mlrd. JAV dolerių į JAV elektromobilių gamintoją „Rivian“ ir įsteigs su ja bendrą įmonę, kuri, kaip tikimasi, gamins abiejų jų naudojamas technologinę produkciją.

Bendradarbiavimas apima tiesiogines 3 mlrd. dolerių VW investicijas į „Rivian“, taip pat 2 mlrd. dolerių, skiriamų steigti vienodai kontroliuojamai ir valdomai bendrai įmonei, „kuri kurtų naujos kartos elektros architektūrą ir geriausią savo klasėje programinės įrangos technologiją“, sakoma bendrovių bendrame pranešime.

Pagal sandorį, šiemet VW į JAV įmonę investuos 1 mlrd. dolerių, kurie bus konvertuoti į paprastąsias „Rivian“ akcijas, o 2025 ir 2026 metais – dar po 1 mlrd. dolerių.

Tikimasi, kad papildomi 2 mlrd. dolerių iš VW lygiomis dalimis bus paskirstyti bendros įmonės veiklos pradžios finansavimui ir paskolai 2026-aisiais.

Šis sandoris ne tik padidins technologiškai pažangios, bet nuostolių patiriančios „Rivian“ aktyvus, bet ir reikš VW pasitikėjimą Kalifornijos bendrovės platforma, kuri pagerins elektromobilių gamintojos galimybes gauti nuolaidų iš pagrindinių tiekėjų.

Sandorį numatyta užbaigti šių metų pabaigoje, gavus tam reikiamus reguliavimo institucijų leidimus.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Matysim

Akcijos krenta dar tiek išleidžia ...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS