W. Churchillio anūkas: kietasis „Brexitas“ būtų didžiausia JK krizė nuo 1940-ųjų | Diena.lt

W. CHURCHILLIO ANŪKAS: KIETASIS „BREXITAS“ BŪTŲ DIDŽIAUSIA JK KRIZĖ NUO 1940-ŲJŲ

Išstojimas iš ES be jokio susitarimo būtų didžiausia Jungtinės Karalystės (JK) krizė nuo pat Antrojo pasaulinio karo laikų, mano sero Winstono Churchillio anūkas, konservatorių parlamentaras Nicholas Soamesas. Pasak jo, net „geležinė ledi“ Margaret Thatcher nebūtų išvedusi britų iš Europos Sąjungos.

„Jie nori pasitraukti spalio 31 d., nepriklausomai nuo padarinių. Manau, kad tai yra itin kvaila. Iš tikrųjų, tai yra pati didžiausia krizė, užklupusi šią šalį nuo pat 1940-ųjų“, – interviu „Sky News“ sakė N. Soamesas.

Vis dėlto, N. Soameso teigimu, naujasis JK premjeras Borisas Johnsonas nebando apsimesti legendiniu seru W. Churchilliu.

„Netikiu, kad Borisas apsimeta Churchilliu. Manau, jis žavisi mano seneliu, jis mano, kad iš jo yra ko išmokti. Nebalsavau už Borisą, nesu juo patenkintas, bet nuo šių kaltinimų jį atleidžiu. Ko jam neatleidžiu, tai noro įgyvendinti „Brexitą“ be sutarties, manau, kad tai būtų tikra katastrofa mūsų šaliai“, – B. Johnsoną apibūdino W. Churchillio anūkas.

Kietasis „Brexitas“, pasak jo, padarytų Jungtinę Karalystę dar mažiau įtakinga ir saugia valstybe.

„Jei tai tikrai įvyks, mūsų šaliai bus labai blogai tuo metu, kai pasaulyje ir taip viskas negerai. Manau, kietasis „Brexitas“ padarys mus mažiau nepriklausomais, mažiau įtakingai ir mažiau saugiais. Manau, kad B. Johnsono klaida buvo nesiderėti su europiečiais dėl „Brexito“ sutarties. Galiu garantuoti, Margaret Thatcher neišvestų JK iš Europos Sąjungos“, – įspėjo N. Soamesas.

Jungtinės Karalystės pasitraukimas iš ES, jei nebus dar kartą atidėtas, turėtų įvykti spalio 31 d.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS