Xi Jinpingas ragina Vidurio Azijos šalių lyderius pasipriešinti išoriniam kišimuisi | Diena.lt

XI JINPINGAS RAGINA VIDURIO AZIJOS ŠALIŲ LYDERIUS PASIPRIEŠINTI IŠORINIAM KIŠIMUISI

  • 3

Kazachstano sostinėje Astanoje ketvirtadienį vykstančiame Vidurio Azijos aukščiausiojo lygio susitikime Kinijos prezidentas Xi Jinpingas paragino lyderius priešintis išorės kišimuisi, pranešė valstybinė žiniasklaida.

„Turėtume suvienyti jėgas, kad pasipriešintume išorės kišimuisi, tvirtai remti vieni kitus, rūpintis vieni kitų rūpesčiais [...] ir tvirtai kontroliuoti savo šalių ateitį ir likimą bei regioninę taiką ir vystymąsi savo rankose“, – sakė kinų lyderis Šanchajaus bendradarbiavimo organizacijos (ŠBO) viršūnių susitikime, praneša valstybinis transliuotojas CCTV.

ŠBO, kuri apima didžiulį žemės plotą nuo Maskvos iki Pekino ir kuriai priklausančiose šalyse gyvena maždaug pusė pasaulio gyventojų, ketvirtadienį į savo gretas priėmė dešimtąją narę – Baltarusiją.

Kitos nuolatinės narės yra šių metų susitikimo šeimininkas Kazachstanas, Indija, Kinija, Kirgizija, Pakistanas, Rusija, Tadžikistanas, Uzbekistanas ir Iranas.

„Pasaulis vėl stovi kryžkelėje“, – pareiškė Xi Jinpingas.

„Labai svarbu, kad ŠBO stotų sąžiningumo ir teisingumo pusėn“, – teigė jis.

Pasak CCTV, Xi Jinpingas sakė lyderiams: „Turime saugoti teisę į vystymąsi, laikytis įtraukties principo, kartu skatinti technologines inovacijas, išlaikyti pramonės ir tiekimo grandinių stabilumą ir sklandumą, skatinti endogeninę regiono ekonomikos galią ir skatinti bendrų vystymosi tikslų įgyvendinimą.“

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Edgaras

kinija eis i istorijos siukslyna paskui rusija :)

> Labai - PRITARIU !

`

Labai

teisingai paragino, tai liečia jankiu imperijalistus ir jievrosojūzo balvonus, šaunuolis !!!!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS