Žiauri realybė slaugos namuose: nugydomiems pacientams gresia ankstyva mirtis | Diena.lt

ŽIAURI REALYBĖ SLAUGOS NAMUOSE: NUGYDOMIEMS PACIENTAMS GRESIA ANKSTYVA MIRTIS

  • 43

Danija garsėja išplėtota gerovės valstybe, tačiau ją užgriuvo didžiulė lavina kritikos ir iš inspektorių, ir iš politikų. Per naujausius patikrinimus senelių slaugos ir globos namuose aptikta rimtų pažeidimų – ten seneliai ne šiaip prastai prižiūrimi, bet nugydomi, praneša LNK.

Daugiau nei 500 patikrų Danijos senelių slaugos namuose atskleidė šokiruojančią padėtį – net kas ketvirtą vizitą rasta didelių pažeidimų. Prižiūrėtojams nėra aišku, nei kaip turėtų būti gydomi pagyvenę žmonės, nei kokius vaistus jie turėtų gauti.

„Kai tikrinome slaugos namus, matėme, kad senjorams išrašyti receptai nesutampa su tabletėmis, kurios gulėjo dėžutėse greta paciento. Tai reiškia, kad seneliai gauna per mažai arba per daug vaistų. Galbūt jie netgi gauna netinkamų vaistų“, – sakė Danijos pacientų saugos tarnybos vadovė.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Kai seneliai negydomi ar nugydomi – gresia ankstyva mirtis.

Opozicija reikalauja permainų.

„Vis girdžiu premjerę ir finansų ministrą sakančius, kad skirs pinigų. Tik tos lėšos niekada nekeliauja pagyvenusiems žmonėms. Bus tik dar daugiau iš anksto neskelbtų patikrinimų senelių slaugos namuose“, – kalbėjo senjorų politikos atstovė.

O pagyvenusių žmonių reikalų ministrė jau ragina pačią Vyriausybę imtis savianalizės.

„Sąlygas nustatome ir mes, politikai. Sukūrėme senjorų priežiūros sistemą. Tai virto vien biurokratija, kuri nemato pačių žmonių, tik taisykles. Reikia savianalizės“, – teigė pagyvenusių žmonių reikalų ministrė.

Rašyti komentarą
Komentarai (43)

As

Jei norit zmogum atsikratyti nu vienu zodziu kad numirtu guldykit i slaugos ligonine ir muša ir pririša ir nemaudo baisu teko susidurti ir matyti .

Vyras

Iš asmeninės patirties žinau,kad baisu kas ten dedasi,tėvą a.a.ten paguldė prie Heso,nevaikštantį,tai neprausė ,reikalaudavome,pas vyr.gyd.ėjome,kad maudytų pastoviai.Užsiveisė niežai,vėliau,jau privačiuose slaugos namuose gydė niežus,maudė,sušaldė žmogų,susirgo plaučių uždegimu,viskas,mirė.Apie personalo požiūrį ir elgesį su pagyvenusiais žmonēmis išvis atskira kalba .Visus pacientus iškart tujina,tu,tu,nors jiems po 70,80,90 metų ,jokios pagarbos ,rėkia ant senukų.Siaubas,žodžiu,o ne sveikatos priežiūros sistemaLT,jos kaip ir nėra net.

Onute

As dar noriu pridurti kad ir nuvezi i seneliu namus vitaminus,ivairiausius papildus,rubus tai dar direktore nepatenkinta,mat kam cia reikia,o kai suserga tuoj veza i ligonine,arba as manau tingi paduoti juos juk kam reikia, o su rubais kiek privezame maikuciu ar tai siltu svarkeliu kada atvaziuoji tada aprenkta ne savo rubais nera jokiu atzimejimu ant rubu ,neturi patalpu sudeti rubams,o jau kuriu zmoniu nelanko artimieji tai tie yra nevezami gydyti,nors ir skundziasi kad skauda…..
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS