Žiniasklaida: ES ketina blokuoti „AstraZeneca“ vakcinos eksportą į JK | Diena.lt

ŽINIASKLAIDA: ES KETINA BLOKUOTI „ASTRAZENECA“ VAKCINOS EKSPORTĄ Į JK

Europos Sąjunga itin rimtai vertins visus prašymus dėl „AstraZeneca“ vakcinos nuo pandeminio koronaviruso eksporto į Jungtinę Karalystę ir tikriausiai atmetinės juos, kol šio preparato gamintoja įvykdys visus savo įsipareigojimus dėl jo pristatymo, praneša naujienų agentūra „Bloomberg“.

Kaip naujienų agentūrai sakė vienas Europos aukšto rango pareigūnas, ES su bendrove yra sudariusi sutarčių, kurios šiuo metu nevykdomos, todėl bet kokios vakcinos ir komponentai, pagaminti Europos gamyklose, kol kas bus rezervuojami vietiniam tiekimui.  

Anksčiau Europos Komisijos pirmininkė Ursula von der Leyen (Urzula fon der Lajen) pareiškė, kad „AstraZeneca“ vakcinos eksportas iš ES gali būti uždraustas. 

Už finansines paslaugas, finansinį stabilumą ir kapitalo rinkų sąjungą atsakinga eurokomisarė Mairead McGuinness (Meirid Makgines) britų visuomeninio transliuotojo BBC eteryje neatmetė galimybės, kad „AstraZeneca“ eksportas į JK gali būti uždraustas, pareiškusi, jog svarstomi visi variantai.

„Šią savaitę lyderiai susitiks, įvertins esamą padėtį dėl vakcinų ir galbūt priims sprendimą“, – sakė ji.

„Kaip sakė Europos Komisijos vadovė, svarstomi visi variantai, bet sprendimo nėra“, – pridūrė eurokomisarė. 

Tuo metu JK gynybos sekretorius Benas Wallace'as (Benas Volesas) įspėjo, kad bet kokie ES bandymai blokuoti vakcinos eksportą į Britaniją būtų duotų priešingų rezultatų, negu tikimasi, ir pakenktų ES reputacijai visame pasaulyje.

„Jei sutarčių ir įsipareigojimų nesilaikoma, tai labai kenkia prekybos blokui, kuris didžiuojasi įstatymo viršenybe“, – sakė B. Wallace'as interviu televizijai „Sky News“. 

„Tai būtų kontrproduktyvu“, – pridūrė jis.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Sausio 13 toji

Atsakymas,jei žmonės neskiepytų,neimtu mėginių,nėrašytų apie tai,tai galbūt nereikėtu uždavinėti tokių klausimų!!!!

Klausimas

Ar sumazeja susirgimu?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS