Žiniasklaida: P. Sanchezas nori, kad Ispanija šiemet pripažintų palestiniečių valstybingumą | Diena.lt

ŽINIASKLAIDA: P. SANCHEZAS NORI, KAD ISPANIJA ŠIEMET PRIPAŽINTŲ PALESTINIEČIŲ VALSTYBINGUMĄ

  • 3

Ispanijos kairiojo sparno vyriausybė yra pasiryžusi siekti, kad parlamentas iki šių metų liepos pripažintų palestiniečių teritorijų valstybingumą, antradienį per vizitą Jordanijoje sakė ispanų ministras pirmininkas Pedro Sanchezas (Pedras Sančesas), pranešė ispanų žiniasklaida.

„Turime rimtai apsvarstyti galimybę tai padaryti šį pusmetį“, – P. Sanchezas sakė Ispanijos žurnalistų grupei, lydinčiai jį kelionėje po tris Artimųjų Rytų valstybes, pranešė šalies žiniasklaida.

Kovo 9 dieną P. Sanchezas sakė, kad siūlys parlamentui balsuoti už šį pripažinimą iki dabartinės kadencijos pabaigos – 2027 metų vidurio.

Kovo 22 dieną Europos Sąjungos vadovų aukščiausiojo lygio susitikimo Briuselyje metu Ispanija ir dar trys šalys – Airija, Malta ir Slovėnija – paskelbė bendrą pareiškimą, kuriame teigė, kad yra „pasirengusios pripažinti Palestiną“, kai tik bus įvykdytos valstybės sukūrimo sąlygos.

Vienas perkamiausių ispanų dienraščių „El Pais“ nurodė, kad Madridas palestiniečių valstybingumą gali pripažinti per Europos Parlamento rinkimų, kurie Ispanijoje vyks birželio 9 dieną, kampaniją arba per kelias vėlesnes savaites.

Laikraštis teigė, kad P. Sanchezas, kuris po Jordanijos aplankys Saudo Arabiją ir Katarą, nori „pabandyti įtikinti arabų šalis, kurios dar nepripažino Izraelio, tai padaryti“.

Saudo Arabija ir Kataras nepripažįsta Izraelio.

Ispanijos premjeras ne kartą sakė, kad vienintelis Izraelio ir palestiniečių konflikto sprendimas yra dviejų valstybių – Izraelio ir Palestinos – pripažinimas.

Izraelio ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu (Benjaminas Netanjahus), kurio valdančiajai koalicijai priklauso kraštutinių dešiniųjų ir ultraortodoksų partijos, jau seniai atmetė palestiniečių teritorijų valstybingumo galimybę.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Labai

teisingas butų sprendimas, nes godumui ribų nera.

Anonimas

Jei Adolis būtų užbaigęs savo galutinį sprendimą, pasaulis būtų buvęs daug gražesnis. Jų godumas neturi ribų. Užtat ispanai dar prieš 600 metų išvarė juos iš šalies.

Pakrante

Yra Izraelis,yra Palestina,kokios problemos,ruskiu teroristus vyt lauk iš Palestinos,pasibaigs problemos ,!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS