Žiniasklaida: V. Putinas Šiaurės Korėjos lyderiui padovanojo Rusijoje pagamintą automobilį | Diena.lt

ŽINIASKLAIDA: V. PUTINAS ŠIAURĖS KORĖJOS LYDERIUI PADOVANOJO RUSIJOJE PAGAMINTĄ AUTOMOBILĮ

  • 0

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas Šiaurės Korėjos lyderiui Kim Jong Unui (Kim Čen Unui) padovanojo rusų gamybos automobilį, antradienį pranešė Pchenjano valstybinė žiniasklaida.

Šiaurės Korėjos oficialioji naujienų agentūra KCNA informavo, kad V. Putinas šalies lyderiui „asmeniniam naudojimui padovanojo Rusijoje pagamintą automobilį“.

Kim Jong Uno sesuo Kim Yo Jong (Kim Jo Čen) sakė, kad ši dovana „aiškiai parodo ypatingus asmeninius abiejų šalių aukščiausiųjų lyderių santykius“, pridūrė KCNA.

Tačiau padovanoto automobilio modelis nenurodytas.

Nuo Šiaurės Korėjos lyderio vizito Rusijoje praėjusiais metais abiejų šalių santykiai stiprėja. Kiek anksčiau šį mėnesį į keturių dienų kelionę atvyko rusų turistų grupė – tai pirmoji žinoma užsieniečių kelionė nuo tada, kai 2020 metais dėl COVID-19 buvo įvesti griežti apribojimai.

Nuo pernai rugsėjį Rusijos Tolimuosiuose Rytuose įvykusio Kim Jong Uno ir V. Putino susitikimo JAV ir Pietų Korėja ne kartą tvirtino, kad Pchenjanas siunčia ginklus į Maskvą, kad ši juos panaudotų kare su Ukraina. Mainais Šiaurės Korėja gauna Rusijos pagalbą vystant palydovų programas, sako jos.

Maskvos ir Pchenjano teigimu, Rusijos prezidentas dabar planuoja apsilankyti Šiaurės Korėjoje.

Kim Jong Unas garsėja kaip prabangių automobilių mėgėjas. Kiek anksčiau jis buvo pastebėtas besinaudojantis prabangiais automobiliais, įskaitant „Lexus“ visureigius ir „Mercedes-Benz“ S klasės modelius.

2021-aisiais Jungtinių Tautų ataskaitoje atkreiptas dėmesys į bandymą iš Jungtinių Arabų Emyratų į Kinijos Ningbo miestą išsiųsti prabangių automobilių už daugiau nei 1 mln. dolerių, įskaitant minėtus modelius, kurie, kaip įtariama, buvo skirti Šiaurės Korėjai.

Bet koks transporto priemonių importas pažeistų Pchenjanui taikomas JT sankcijas dėl draudžiamų Kim Jong Uno ginklų programų.

Praėjusiais metais Kim Jong Uno vizito Rusijoje metu V. Putinas pakvietė jį įsitaisyti ant galinės jo prezidentinio limuzino „Aurus Senat“ sėdynės.

Kim Jong Unas asmeniškai atvyko į vietą savo limuzinu „Maybach“, kuris buvo atgabentas specialiu traukiniu, kuriuo jis atvyko iš Šiaurės Korėjos.

Gairės: Šiaurės Korėja, Kim Jong Unas, Vladimiras Putinas, padovanojo automobilį, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS