Žinomas Kremliaus kritikas įspėja dėl „vizų karo prieš rusus“ | Diena.lt

ŽINOMAS KREMLIAUS KRITIKAS ĮSPĖJA DĖL „VIZŲ KARO PRIEŠ RUSUS“

Europos Sąjungoje (ES) kilus debatams dėl kelionių draudimo Rusijos piliečiams, žinomas Kremliaus kritikas Vladimiras Milovas įspėjo dėl „vizų karo prieš rusus“.

Kalinamo opozicionieriaus Aleksejaus Navalno bendražygis sakė, kad kai kurie Europos politikai „spjaudo“ ant rusų, laiko juos „šiukšlėmis“ ir „šunsnukiais“. Tai kenkia Vakaruose propaguojamoms demokratijos vertybėms ir pasitarnauja Kremliaus šeimininkui Vladimirui Putinui, sakė V. Milovas trečiadienį A. Navalno „Telegram“ kanale paskelbtame vaizdo įraše.

V. Milovas, kuris pats gyvena emigracijoje užsienyje, sukritikavo ir Ukrainos prezidentą Volodymyrą Zelenskį, kuris pareikalavo uždrausti rusams atvykti į Vakarų valstybes. Net jei šalis kovoja prieš V. Putino karą, niekas esą neturi teisės visus rusus tempti ant vieno kurpalio.

V. Milovas pabrėžė, kad A. Navalno komanda jau daug metų įspėja Vakarus dėl „Putino mafijos režimo“. V. Zelenskis esą dar karo pradžioje pats pareiškė, kad daug rusų yra prieš invaziją ir pripažino, kad protestuoti Rusijoje dėl gresiančių baudų nėra lengva. Tačiau dabar jis esą nori visus nubausti.

„Rusijos jaunimas neremia karo“, – kalbėjo V. Milovas. Jis pasisakė už tai, jog jauni rusai turėtų galimybę studijuoti Vakaruose, kad pasibaigus V. Putino valdymui būtų naudingi savo šaliai.

V. Milovas gyrė Vokietijos kanclerį Olafą Scholzą, kuris neremia Baltijos šalių reikalavimo neišduoti visų Rusijos piliečiams. O. Scholzas pareiškė, kad invazija į Ukrainą yra „Putino karas“, o ne rusų tautos.

„Kai Europos politikai sako, kad visi rusai yra vienodi, tai pokalbiai apie demokratines vertybes ir pasaulio tvarką neturi prasmės, – teigė opozicijos atstovas. – Strategiškai jie siunčia signalą daugybei provakarietiškų rusų, kad nėra jokių demokratinių vertybių ir kad tai etninis konfliktas“. Tai esą tinka V. Putinui. Rusijos prezidentas jau seniai kaltina Vakarus sąmokslu prieš visus rusus.

Šiuo metu ES pirmininkaujanti Čekija vizų klausimą keltina iškelti ES užsienio reikalų ministrų susitikime rugpjūčio pabaigoje. V. Milovas sakė, jog tikisi, kad pasiūlymas bus atmestas.

 

Gairės: karas Ukrainoje, Rusija, Vladimiras Milovas, ES, vizų karas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS