Klimato aktyvistė G. Thunberg išrinkta žurnalo „Time“ metų asmenybe | Diena.lt

KLIMATO AKTYVISTĖ G. THUNBERG IŠRINKTA ŽURNALO „TIME“ METŲ ASMENYBE

Švedė paauglė klimato aktyvistė Greta Thunberg (Greta Tunberg) buvo išrinkta JAV žurnalo „Time“ 2019-ųjų metų asmenybe, trečiadienį pranešė leidinys.

Savo šalies nepakankamomis pastangomis stabdyti klimato kaitą nepatenkinta 16-metė pernai pradėjo rengti vieno žmogaus protestus prie Švedijos parlamento ir galiausiai tapo ištisos kartos, juntančios grėsmę dėl įsibėgėjančio visuotinio šiltėjimo, balsu.

„Time“ savo viršelyje išspausdino G. Thunberg nuotrauką su užrašu „Jaunimo galia“.

„Nebegalime toliau gyventi lyg nebūtų rytojaus, nes rytojus yra. Tai yra viskas, ką mes sakome“, – kalbėjo G. Thunberg žurnalui „Time“.

Interviu žurnalui mergina davė plaukdama burine jachta iš Jungtinių Valstijų į Europą po 11 savaičių trukusio turo po Šiaurės Ameriką, per kurį ji aplankė keletą JAV miestų ir Kanadą.

G. Thunberg perdavė savo tiesmuką žinią – „paklausykite mokslininkų“ – pasaulio lyderiams, kaltindama juos nesiimant veiksmų klimato kaitai sulėtinti.

Naujiena, kad buvo išrinkta 2019-ųjų metų asmenybe, švedų aktyvistę pasiekė Madride, dalyvaujant Jungtinių Tautų klimato konferencijoje.

„Kovos su klimato kaita politika yra tokia pat įsigalėjusi ir sudėtinga, kaip ir pats reiškinys, ir G. Thurnberg neturi stebuklingo sprendinio“, – rašo „Time“.

„Tačiau jai pasisekė pakeisti pasaulio požiūrį, paversti milijonų vidury nakties juntamą neapibrėžtą nerimą vienu judėjimu, raginančiu skubiai keistis“, – rašoma žurnale.

„Ji suteikė sąžinės balso trimitą tiems, kas nori veikti, ir sugėdino tuos, kas nesiima veiksmų“, – nurodė „Times“.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

...

CHA - o TIEK kažkas stengės Nobelio premiją nudžiaut. :P

ne

veltui jai pasiūlė keliaut asilu ......... mėsos jau nevalgo , asilui neįkąs

Lietuvai irgi reiket savo Napoleona is psichuskes issirinkt

Nominacija galetu buti: Durniu laivo karo vads kovai su rus

SUSIJUSIOS NAUJIENOS