Pakistane iš kalėjimo pabėgo per 230 kalinių | Diena.lt

PAKISTANE IŠ KALĖJIMO PABĖGO PER 230 KALINIŲ

  • 0

Daugiau nei 230 kalinių, tarp jų - itin pavojingų kovotojų, pirmadienio vakarą pabėgo iš vieno kalėjimo Pakistano šiaurės vakaruose, kurį atakavo Talibano sukilėliai, ginkluoti minosvaidžiais ir raketiniais granatsvaidžiais, pranešė pareigūnai.

Per šią ataką Dera Ismail Chano mieste žuvo mažiausiai 12 žmonių, tarp jų keturi policininkai, o dar septyni žmonės buvo sužeisti, aukštas vyriausybės pareigūnas Mushtaqas Jadoonas (Muštakas Džadunas) sakė privačiai televizijai "ARY News".

"Pabėgo iš viso 243 kaliniai, iš kurių šešis vėliau suėmė policija", - nurodė jis ir pridūrė, kad "30 iš pabėgusių kalinių yra itin pavojingi kovotojai".

Atakos taikiniu tapo Centrinis kalėjimas Dera Ismail Chane, esančiame Chaiber Pachtunchvos provincijoje, esančioje šalia Islamabado vyriausybės menkai kontroliuojamų genčių regionų, besiribojančių su Afganistanu, kur aktyviai veikia su Talibanu ir tarptautiniu teroristų tinklu "al Qaeda" susiję kovotojai.

Pasak M.Jadoono, kovotojai kalėjime padėjo dešimtis sprogstamųjų užtaisų, o iki šiol buvo neutralizuoti 14 iš jų.

Pareigūnai įvedė mieste komendanto valandą ir paprašė gyventojus likti namuose.

M.Jadoonas nurodė, kad į kalėjimą sugebėjo įsiveržti 50-60 kovotojų, kai kiti leido raketas iš išorės.

"Pirmiausiai jie sunaikino policijos šarvuotį, stovėjusį prie priekinių vartų", - sakė pareigūnas, pridūręs, kad per raketų ataką žuvo du policininkai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS