Rusijos teisėsauga: teroro išpuolį Volgograde įvykdė Dagestano gyventoja (atnaujinta) | Diena.lt

RUSIJOS TEISĖSAUGA: TERORO IŠPUOLĮ VOLGOGRADE ĮVYKDĖ DAGESTANO GYVENTOJA (ATNAUJINTA)

  • 2

Rusijos teisėsaugininkai nustatė, kad teroro aktą Volgograde įvykdė Dagestano gyventoja; tai agentūrai „Interfax“ pranešė oficialusis Tyrimų Komiteto atstovas Vladimiras Markinas.

„Pirminiais duomenimis, susisprogdino Dagestano gyventoja – 30-metė Naida Asijalova; tai patvirtina ir viena likusi gyva to reiso keleivė“, – sakė V.Markinas.

Anksčiau naujienų agentūrai „Interfax“ šaltinis Dagestano teisėsaugos sistemoje pranešė, kad mirtininkė galėjo būti vieno maskviečio žmona.

„Tikrinama informacija apie tai, kad susisprogdinti galėjo Naida Asijalova, Maskvos gyventojo Dmitrijaus Sokolovo žmona“, – sakė pašnekovas.

„Operatyviniais duomenimis, jiedu kartu mokėsi vienoje Maskvos aukštųjų mokyklų, kur ji užverbavo jį; Sokolovas persikraustė į Dagestaną ir perėjo į pogrindį. Dabar jis ieškomas kaip Machačkalos banditų grupės dalyvis“, – paaiškino jis.

Kitas šaltinis, Volgogrado srities teisėsaugos organuose, sakė agentūrai „Interfax“, kad pirminiai tyrimo duomenys rodo, jog teroro aktą autobuse Volgograde įvykdė mirtininkė.

„Ji neseniai priėmė islamą ir yra vieno banditų formuočių vadeivos žmona“, – sakė pašnekovas ir pridūrė, kad netoli sprogimo vietas rasti jos dokumentai.
Apžiūrint sprogimo vietą dar rasta viena nesprogusi granata.

Dar anksčiau, remiantis Tyrimų Komiteto atstovu Vladimiru Markinu, buvo pranešta, kad sprogimas įvyko apie 14 val. vietos (13 val. Lietuvos) laiku reisiniame autobuse, žuvo mažiausiai penki žmonės, dar daugiau kaip 20 kreipėsi į medikus pagalbos; septynių sužeistųjų būklė sunki.

Tuo metu autobusas, kursuojantis tarp Valstybinio universiteto ir kino teatro „Jubileinyj“, stovėjo visuomeninio transporto stotelėje „Lesobaza“, Lazorevo gatvėje Volgograde. 

Nepaprastųjų situacijų ministerijos duomenimis, medikų pagalbos paprašė 27 žmonės.

Pradėta baudžiamoji byla pagal Rusijos Baudžiamojo kodekso straipsnius dėl teroro akto, žmogžudystės ir neteisėto naudojimosi ginklais.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

arvydas damijonaitis

Ičkerijoje nužudyta 250 000 čečėnų,tame tarpe 40 000 vaikų,miestas Groznij 400 000 gyv sugriautas.Su lietuviais okupantai rusai darė tą patį – žudė: 17 amžiaus viduryje,1655m., Lietuvoje buvo išžudyta 70 proc., apie 2 milijonus, beginklių Lietuvos gyventojų, fantastinio grožio sostinė Vilnius buvo sudegintas, sugriautas iki pamatų („Tvanas“)

mhm

uzuojauta artimiesiems

SUSIJUSIOS NAUJIENOS