Afganistane per mirtininkų sprogdintojų išpuolį žuvo mažiausiai 20 žmonių | Diena.lt

AFGANISTANE PER MIRTININKŲ SPROGDINTOJŲ IŠPUOLĮ ŽUVO MAŽIAUSIAI 20 ŽMONIŲ

  • 0

Afganų policijos pareigūnais persirengę Talibano mirtininkai sprogdintojai antradienį atakavo policijos būstinę Afganistano rytuose ir nužudė mažiausiai 20 žmonių, pranešė pareigūnai.

Naujausias išpuolis prieš vietos saugumo pajėgas buvo įvykdytas Logaro provincijos sostinėje Puli Alame, už maždaug 80 km į rytus nuo Kabulo.

Pirmasis mirtininkas detonavo savo bombą prie policijos būstinės vartų, o kitas susisprogdino prie saugumo patikros posto to komplekso viduje, sakė provincijos gubernatoriaus atstovas Dinas Mohammadas Darweshas (Dinas Mohamedas Darvišas).

Po to dar du sprogdintojai įsiveržė į valgyklą, kur policininkai buvo susirinkę pietauti, ir detonavę bombas užmušė daugiau pareigūnų, nurodė tarnybos.

Logaro provincijos policijos vadas generolas Abdul Hakimas Esaqzai (Abdul Hakimas Esakzajus) sakė, kad per ataką žuvo mažiausiai 20 žmonių, tarp jų du civiliai. Pasak jo, dar aštuoni žmonės buvo sužeisti.

Sprogdintojai vilkėjo policininkų uniformas, todėl sugebėjo prasiskverbti į komplekso vidų, nurodė Logaro provincijos tarybos narys Muhibullha Ghayratas (Muhibula Gairatas).

Talibano atstovas Zabihullah Mujahidas (Zabihula Mudžahidas) naujienų agentūrai „The Associated Press“ atsiųstame elektroniniame laiške prisiėmė atsakomybę dėl šio išpuolio.

Talibanas pastaraisiais mėnesiais suintensyvino atakas prieš afganų karius ir saugumo pajėgas. JAV ir NATO pajėgos praėjusių metų pabaigoje baigė savo kovinę misiją šioje šalyje, o atsakomybę už Afganistano saugumą perėmė vietos pajėgos.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS