Afganistane per sprogdinimus žuvo du žmonės, dešimtys sužeisti | Diena.lt

AFGANISTANE PER SPROGDINIMUS ŽUVO DU ŽMONĖS, DEŠIMTYS SUŽEISTI

  • 0

Mirtininkui, kuris vairavo sprogmenų prikrautą automobilį, pirmadienį paryčiais įsirėžus į NATO karinę koloną dideliame kelyje, vedančiame iš Afganistano sostinės Kabulo, žuvo vienas civilis afganas, pranešė pareigūnai.

Po kelių valandų kitam mirtininkui susisprogdinus prie klinikos, įsikūrusios į rytus nuo Kabulo esančioje provincijoje, žuvo viena moteris. Per trečią išpuolį bomba, detonavusi turguje sostinės šiauriniame pakraštyje, sužeidė 22 žmones, tarp jų tris vaikus, pridūrė pareigūnai.

Šie smurto išpuoliai buvo įvykdyti, kai Talibanas ir jį palaikantys kovotojai suintensyvino atakas, tarptautinėms pajėgoms ruošiantis išversti didžiąją dalį savo karių iš Afganistano iki šių metų pabaigos.

Talibanas prisiėmė atsakomybę dėl sprogdinimo Džalalabado plente – pagrindiniame kelyje, jungiančiame sostinę su viena JAV karine baze ir gyvenamuoju kompleksu, kuriame įsikūrę Jungtinių Tautų (JT) ir tarptautiniai kontraktininkai bei pagalbos darbuotojai.

Bent trys užsieniečiai buvo sužeisti per sprogdinimą, kurio taikiniu tapo jų šarvuotosios mašinos, nurodė policija.

Vienas JAV vadovaujamos NATO misijos Afganistane pareigūnas sakė, kad ta patrulių kolona buvo atakuota, tačiau nei vienas iš tarptautinių pajėgų karių nežuvo. Atstovas taip pat nepatvirtino, jog buvo sužeistų karių.

Sprogdintojas, vairavęs automobilį „Toyota Corolla“, rėžėsi į koloną prieš 7 val. vietos (5 val. 30 min. Lietuvos) laiku, sakė Kabulo policijos tyrimų departamento vadovas Faridas Afzali (Faridas Afzalis).

„Per tą sprogimą žuvo vienas mūsų tėvynainis, o trys užsieniečiai buvo lengvai sužeisti“, – nurodė jis.

Šis išpuolis buvo antroji per pastarąjį mėnesį ataka prieš tarptautines pajėgas Kabule, panaudojant užminuotą automobilį.

Talibano atstovas Zabihullah Mujahidas (Zabihula Mudžahidas) socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbė, kad tos atakos taikinys buvo užsienio karinė kolona ir kad žuvo keli kariai. Sukilėliai, siekiantys išstumti užsienio pajėgas iš Afganistano ir atkurti griežtą islamistinį režimą, kuris buvo nuverstas 2001 metais, savo išpuolių rezultatus dažnai perdeda.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS