„al Jazeera“ žurnalistas atsisakė Egipto pilietybės, kad galėtų būti deportuotas | Diena.lt

„AL JAZEERA“ ŽURNALISTAS ATSISAKĖ EGIPTO PILIETYBĖS, KAD GALĖTŲ BŪTI DEPORTUOTAS

  • 0

Egipto kalėjime laikomas arabų naujienų televizijos „al Jazeera“ žurnalistas - egiptiečių kilmės kanadietis Mohamedas Fahmy (Mohamedas Fahmis) – atsisakė Egipto pilietybės, antradienį pranešė jo šeima.

Toks reporterio žingsnis atveria kelią jo paleidimui ir deportavimui į Kanadą pagal Egipto prezidento įsaką.

Kanados užsienio reikalų ministras Johnas Bairdas (Džonas Berdas) pirmadienio vakarą sakė, kad M.Fahmy turėtų būti paleistas „artimiausiu metu“.

Egiptas sekmadienį paleido iš kalėjimo ir deportavo į Australiją jo kolegą, latvių kilmės žurnalistą Peterį Greste (Piterį Grestę).

Abu šie „al Jazeera“ žurnalistai buvo suimti 2013 metų gruodį kartu su savo kolega egiptiečiu Baheru Mohamedu ir nuteisti dėl pagalbos Egipte uždraustai Musulmonų brolijai bei „klaidinančių naujienų platinimo“.

„Jis prieš daugiau nei savaitę pasirašė dokumentus“, atsisakydamas Egipto pilietybės, naujienų agentūrai AFP sakė M.Fahmy giminaitis, pageidavęs neviešinti jo vardo.

Vienas egiptietis pareigūnas, susipažinęs su ta byla, AFP patvirtino, kad M.Fahmy pilietybės atsisakymo procedūra jau užbaigta ir šiuo metu jau baigiamos paskutinės teisinės procedūros dėl jo deportacijos.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS