Audringoje Šiaurės jūroje žuvo naftos gręžinio darbininkas | Diena.lt

AUDRINGOJE ŠIAURĖS JŪROJE ŽUVO NAFTOS GRĘŽINIO DARBININKAS

  • 0

Šiaurės jūroje siaučiančios audros sukėlė sumaištį ten esančiose naftos gavybos vietose – Norvegijos įmonė „Statoil“ pranešė, kad, galingai bangai smogus į naftos gavybos platformą, žuvo vienas žmogus; dar šimtus darbininkų teko evakuoti, kai didžiulė barža nutraukė švartavimosi lynus ir pradėjo dreifuoti jūroje.

Pasak „Statoil“, 53 metų norvegas žuvo trečiadienį, kai didžiulė banga pataikė į „Troll“ telkinio platformą.

„Dar du žmonės buvo sužeisti ir yra gydomi krante. Dabar ši platforma juda kranto link, panaudodama savo variklį, vyksta evakuacija“, – sakoma šios bendrovės pranešime.

Kol kas informacijos apie šių dviejų sužeistųjų būklę nėra.

Šiaurės jūroje bangų aukštis per audrą viršija 15 metrų.

Ketvirtadienio rytą teko evakuoti daugiau nei 300 naftos pramonės darbininkų, kai didžiulė barža nutrūko nuo ją laikiusių lynų ir pradėjo plaukti link „Valhall“ ir „Ekofisk“ naftos telkinių, kurias eksploatuoja britų energetikos milžinė BP ir JAV tarptautinė kompanija „ConocoPhillips“.

Minėta barža dreifuodama pasiekė britų vandenis ir atsidūrė už maždaug 14 jūrmylių nuo „Valhall“ telkinio, pranešė Norvegijos paieškų ir gelbėjimo valdyba, kurią citavo Norvegijos naujienų agentūra NTB.

„Valhall“ telkinys, kuriame naftos gavyba buvo laikinai nutraukta, yra už 330 kilometrų į pietvakarius nuo Norvegijos Stavangerio uosto.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS