Baigėsi JAV kalėjimo bėglių drama | Diena.lt

BAIGĖSI JAV KALĖJIMO BĖGLIŲ DRAMA

  • 0

Nuteistas žudikas, prieš tris savaites pabėgęs iš griežčiausio apsaugos režimo kalėjimo Niujorko valstijoje, sekmadienį buvo pašautas ir sučiuptas po to, kai keliomis dienomis anksčiau per intensyvias gaudynes buvo nukautas kitas bėglys.

Davidas Sweatas (Deividas Svetas) buvo sulaikytas vos už trijų kilometrų nuo sienos su Kanada ir išvežtas gydyti į ligoninę. Pareigūnai sakė, kad jo būklė kritinė, bet stabili.

Sugavus šį bėglį baigėsi milijonus dolerių kainavusios gaudynės, per kurias iki 1,3 tūkst. teisėsaugos pareigūnų naršė kalnuotą ir atokią vietovę aplink Klintono kalėjimą Niujorko valstijos šiaurėje po to, kai D.Sweatas ir Richardas Mattas (Ričardas Metas) pabėgo birželio 6 dieną.

R.Mattą penktadienį nušovė vienas federalinis agentas. Skrodimas parodė, kad jam į galvą pataikė trys kulkos.

„Košmaras pagaliau baigėsi“, – žurnalistams sakė Niujorko valstijos gubernatorius Andrew Cuomo (Endrius Kuomas).

Pasak jo, D.Sweatas veikiausiai buvo neginkluotas ir vilkėjo slepiamosios spalvos drabužius. Vienas pareigūnas dukart pašovė jį į liemenį, vydamasis bėglį atvirame lauke.

JAV žiniasklaida paskelbė nuotrauką, kurioje matomas policijos sučiuptas kruvinas D.Sweatas.

Pareigūnai baiminosi, kad pabėgę kaliniai galėjo pereiti sieną su Kanada.

„Jis buvo labai arti, o mes negalime būti laimingesni, kad sugebėjome jį sulaikyti ir nepamesti iš akių“, – sakė Niujorko valstijos policijos vyriausiasis inspektorius Josephas d'Amico (Džozefas d'Amikas).

„Tai buvo ilgos trys savaitės“, – pridūrė jis.

J.D'Amico nurodė, kad bėgliai tikriausiai barstė maltus pipirus, kad suklaidintų pėdsekius šunis, ir kažkuriuo metu išsiskyrė.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS