Britanijoje tylos minute pagerbtos išpuolio Tunise aukos | Diena.lt

BRITANIJOJE TYLOS MINUTE PAGERBTOS IŠPUOLIO TUNISE AUKOS

  • 0

Didžiosios Britanijos karalienė Elizabeth II (Elzbieta II) ir premjeras Davidas Cameronas (Deividas Kameronas) penktadienį vadovavo nacionalinei tylos minutei, praėjus savaitei po 38 žmonių gyvybes nusinešusio džihadisto išpuolio viename Tuniso kurorte, kurio 30 aukų buvo britai.

Vėliavos buvo nuleistos iki pusės stiebo, o žmonės mokyklose, vyriausybės biuruose ir Vimbldono teniso turnyre nuščiuvo vidurdienį, pagerbdami aukas, žuvusias per išpuolį, kuris pagal žuvusių britų skaičių buvo didžiausia teroro ataka nuo 2005 metų sprogdinimų Londone.

Turizmo verslo grupės TUI, kuriai priklauso agentūros „Thomson“ ir „First Choice“, organizavusios atostogas visiems, išskyrus vieną, nužudytiems britams, darbuotojai stovėjo tylėdami prie bendrovės būstinės.

Karalienė ir jos vyras princas Philipas (Filipas) aukas tylos minute pagerbė lankydamiesi Stratklaido universitete Glazge, o D.Cameronas tuo metu buvo savojoje Vitnio rinkimų apylinkėje į šiaurės vakarus nuo Londono.

Premjero „Twitter“ paskyros paveikslėlis buvo pakeistas užrašu „Prisimink Tunisą“, kurio pirmasis žodis buvo parašytas raudonomis raidėmis.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS