Čado sostinėje susisprogdino moters rūbus vilkintis mirtininkas | Diena.lt

ČADO SOSTINĖJE SUSISPROGDINO MOTERS RŪBUS VILKINTIS MIRTININKAS

  • 0

Čado sostinės turguje šeštadienį susisprogdindamas moterimi apsirengęs mirtininkas pražudė 14 žmonių, pranešė naujausius duomenis policija, anksčiau skelbusi apie 10 žuvusiųjų.

Pasak policijos atstovo, per sprogimą žuvo devynios moterys ir penki vyrai.

Šis išpuolis naujausias šalyje, esančioje ties kovų su grupuotės „Boko Haram“ islamistais fronto linija.

Sprogdintojas, kurio visą veidą dengė moteriškas islamiškas šydas, susisprogdino prie įėjimo į turgų Ndžamenoje apie 8 val. 45 min. vietos (10 val. 45 min. Lietuvos) laiku, anksčiau sakė naujienų agentūrai AFP policijos pareigūnas, dar pridūręs, kad žuvo apie 10 žmonių, sužeista keliolika. AFP reporteris įvykio vietoje suskaičiavo devynis lavonus.

Pirmasis policininkas minėjo, kad susisprogdino moteris, bet vėliau policijos generalinis direktorius Taheras Erda patvirtino, kad užpuolikas buvo vyras.

Įtariamo sprogdintojo galva buvo rasta netoli sprogimo vietos ir parodyta žurnalistams.

Pasak vieno policijos pareigūno sprogdintojas atėjo apsisiautęs burka, kurią policininkas paprašė nusimesti.

„Tada jis detonavo savo sprogmenų juostą“, – sakė pareigūnas.

Čade uždrausta vilkėti visą veidą dengiantį šydą po dvigubo mirtininkų susisprogdinimo birželį, kai sostinėje žuvo 33 žmonės ir sužeista daugiau kaip 100.

Valdžia dėl šių išpuolių kaltina „Boko Haram“, Nigerijos džihadistų grupę, rengiančių daugybė išpuolių savo šalyje; kartais sprogdinasi moterys, slepiančios sprogmenis po viršutiniais rūbais.

Čado kariuomenė aktyviai dalyvauja regiono pastangose prieš „Boko Haram“ grupuotę, kuri veikia ir už Nigerijos šiaurės rytinių sienų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS